Gündem

Savcılık itiraz edince tutuklandılar

Sivas'ta, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı gerekçesiyle kayyum ataması yapılan şirketlerdeki bazı evrakı kaçırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılan 6 kişi, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

30.03.2016 - Güncelleme : 30.03.2016
Savcılık itiraz edince tutuklandılar

Sivas

SİVAS

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağladığı ve işlemlerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle kayyum ataması yapılan şirketlerdeki bazı evrakı kaçırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildikten sonra serbest bırakılan 6 kişi, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte faaliyet gösteren 3 eğitim şirketine, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı ve işlemlerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla kayyum atanması kararı öncesi birçok klasör, çek ve senedi gece yarısı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen H.G, E.K, M.Y, M.A.İ, Ş.K. ve T.S'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Tokat Sulh Ceza Hakimliği, daha önce serbest bırakılan şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkardı.

Yeniden gözaltına alınan ve Sivas Adliyesine sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Sivas Sulh Ceza Hakimliğince, operasyon kapsamında, Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri AŞ ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ'ye 25 Mart'ta kayyum atanmıştı.

Muhabir: Halife Yalçınkaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın