Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,214.90
ETH/USDT
3,606.10
BTC/USDT
71,500.00
BIST 100
9,054.06
Gündem

Sultanahmet'te terör saldırısı: 10 kişi öldü

İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'nda sabah saatlerinde Suriyeli kökenli canlı bombanın gerçekleştirdiği terör saldırısında 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

12.01.2016 - Güncelleme : 13.01.2016
Sultanahmet'te terör saldırısı: 10 kişi öldü

İSTANBUL/ANKARA

İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'nda sabah saatlerinde Suriye kökenli olduğu değerlendirilen bir canlı bomba saldırısında, 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'teki patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçilere hitap ederken, "İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. 10 kadar şu anda maalesef bu terör eyleminde ölümüz var, bunlar yerli, yabancı. Ben patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum ki 15 kadar yaralı var" dedi.

Yayın yasağı getirildi

Başbakanlık, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

Çankaya Köşkü'nde güvenlik toplantısı düzenlendi

Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen güvenlik toplantısı da yaklaşık 1 saat sürdü.

Kurtulmuş: Canlı bomba 1988 Suriye uyruklu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Güvenlik Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Parçalanmış bir cesedin canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir. İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın da 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır" dedi.

Saldırı 10.15'te meydana geldi

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 10.15 sularında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı belirtildi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor.

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı

Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.

Öte yandan, patlamanın ardından bölgeye giden bir polis aracının Beyazıt Tramvay durağı yakınında kaldırıma çarptığı, araçtaki polislerin olayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın