Dolar
36.53
Euro
39.74
Altın
2,984.87
ETH/USDT
1,922.70
BTC/USDT
84,185.00
BIST 100
10,840.59
Gündem, arşiv

Sümeyye Erdoğan'a hakaret iddiasına 3 yıl hapis istemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

12.09.2015 - Güncelleme : 12.09.2015
Sümeyye Erdoğan'a hakaret iddiasına 3 yıl hapis istemi

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen inşaat mühendisi hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine inşaat mühendisi Osman Ç. hakkında ''hakaret'' suçundan başlatılan soruşturmayı tamamladı. 

İddianamede, şikayet üzerine şüphelinin gözaltına alındığı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Şüphelinin yazdığı küfür içeren tweete ve ifadesine yer verilen iddianamede, şüphelinin ifadesinde, söz konusu hesabın kendisine  ait olduğunu, suça konu tweeti yazdığını ve çok pişman olduğunu söylediği aktarıldı.

Osman Ç'nin, söz konusu eylemi birden fazla tekrarladığı için istenen cezada artırım yapılması gerektiği belirtilen iddianamede, şüphelinin "hakaret" suçunu alenen ve zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, İstanbul asliye ceza mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Muhabir: Muhammed Enes Can

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.