Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,218.51
ETH/USDT
3,556.40
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Uzman erbaşlar mezun oldu

Karabük'te, 25. Dönem Asayiş Branşı Uzman Erbaş ve 1. Dönem Sahil Güvenlik Komutanlığı Asayiş Branşı Uzman Erbaş kursları tamamlandı.

23.03.2018 - Güncelleme : 23.03.2018
Uzman erbaşlar mezun oldu

KARABÜK

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında 25. Dönem Asayiş Branşı Uzman Erbaş ve 1. Dönem Sahil Güvenlik Komutanlığı Asayiş Branşı Uzman Erbaş kursları kapanışı için tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, askerlerin aldıkları eğitimle milletin hizmetinde olacaklarını söyledi.

Asayiş kursunu başarıyla tamamlayanların jandarma teşkilatında hizmet etmeye hak kazandıklarını ifade eden Çeber, "Hepinize kutlu olsun. Değerli anne ve babalar, evlatlarımız asayiş kursunu başarı ile tamamlayarak jandarma teşkilatına katılmak üzere sarsılmaz bir iradeyle karşımızda durmaktadır. Sizin evlatlarınıza gösterdiğiniz sevgi ve şefkatin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu millet tarafından gösterileceğinden emin olunuz. Jandarma Teşkilatının birer mensubu olarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını daima gözetmelisiniz. Kanunlara ve nizamlara mutlak itaat ediniz. Türk milletinin köklü tarihinden gelen ahlak ve geleneklerine bağlı kalırken, disiplin kurallarına uyan, görevlerin icrasında profesyonel ancak görev anlayışında amatör ruhunuzu kaybetmeyin." diye konuştu.

Konuşmanın ardından kursu birincilikle bitiren uzman erbaşlar yaş kütüğüne plaket çaktı.

Vali Çeber, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, kurslarda başarılı olan uzman erbaşlara başarı belgesi verdi.

Tören uzman erbaşların aileleriyle bir araya gelmesinin ardından sona erdi.

Törene, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Kurmay Kıdemli Albay Cengiz Fitoz, Karabük Garnizon Komutanı Personel Albay Tekin Nemlioğlu, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, davetliler ve askerlerin aileleri katıldı.

Muhabir: Ersin Turan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın