Dolar
32.99
Euro
35.91
Altın
2,404.08
ETH/USDT
3,487.60
BTC/USDT
67,283.00
BIST 100
11,223.41
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

Yabancı misyon şeflerine 'Zeytin Dalı' bilgilendirmesi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Aybet, uluslararası şirketlerin yöneticileri ve İstanbul'da görev yapan başkonsolosları, "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirdi.

06.03.2018 - Güncelleme : 09.03.2018
Yabancı misyon şeflerine 'Zeytin Dalı' bilgilendirmesi

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Daily Sabah Gazetesi ve İstanbul Konsoloslar Birliği (ICC) tarafından düzenlenen resepsiyonda, uluslararası şirketlerin yöneticileri ve İstanbul'da görev yapan başkonsoloslara, "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgiler verdi.

CVK Bosphorus Otel'de düzenlenen resepsiyonun ev sahipliğini Daily Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz ile ICC Başkanı ve Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich yaptı.

Karagöz: PKK eşittir YPG ama buna direniyorlar

Resepsiyon hakkında AA muhabirine açıklama yapan Daily Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Karagöz, Türkiye'nin çok önemli günlerden geçtiğini ve Afrin'deki Zeytin Dalı operasyonunun uluslararası camiada merak uyandırdığını söyledi. Karagöz, "Türkiye bu harekatı neden yapıyor, bu harekatın sonuçları neler olacak? Bu konuda Türkiye'de görev yapan hem başkonsolosları hem yabancı misyonları bilgilendirme amacıyla bu faaliyeti düzenliyoruz. Uluslararası şirketlerin yöneticileri de merak ediyorlar. Çünkü onlar aynı zamanda yatırımcılar. Operasyonun sonuçları hakkında meraklılar. Bu operasyonun sonuçları ve sebepleri hakkında kendilerini bilgilendirmek istedik." dedi.

"Uluslararası arenada terör örgütü YPG, sanki bir barış sembolü gibi anlatılıyor." diyen Karagöz, şöyle devam etti:

"Biz YPG'nin bölgede yaşayan Araplar, Türkmenler, Kürtler için büyük bir tehlike olduğunu tespit ettik. Orada yaşayan insanların tanıklıklarıyla tespit ettik. Operasyonun amaçlarından biri, bölgede istikrarın sağlanması. Bölgeden kaynaklanan terörün ortadan kaldırılmasıdır."

YPG'nin, PKK'dan ayrı bir terör örgütü olmadığını vurgulayan Karagöz, "Muhataplarımız da uluslararası şirketlerin yöneticileri ve yabancı misyon şefleri de bunu çok iyi biliyorlar. PKK eşittir YPG ama buna direniyorlar. YPG sanki PKK'nın bir uzantısı değilmiş gibi davranıyorlar. Bu dirençlerinde ne kadar hatalı olduklarını, yanıldıklarını bu toplantıda konuştuk. Bu tarz toplantılar, uluslararası arenada Türkiye'nin imajını da güçlendirecektir. Türkiye'nin yaptığı askeri harekatın haklılığını da en güçlü şekilde ispat edecektir." diye konuştu. 

Aybet: Uluslararası medyada bazı çarpıtmalar oluyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet de resepsiyonda yabancı misyon şeflerine "Zeytin Dalı Harekatı" harekatı hakkında İngilizce bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Aybet, Türkiye'nin yürüttüğü harekatın, uluslararası haklılıklarını anlattı.

AA muhabirine açıklama yapan Prof. Dr. Aybet, İstanbul'daki diplomatik camianın böyle bir bilgilendirmeye katılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Misyon temsilcilerine yaptığı konuşmada, uluslararası medyada Zeytin Dalı Harekatı'nın haklılığı hakkında bilgi verdiğini ifade eden Aybet, "Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından beri uluslararası medyada bazı çarpıtmalar oluyor. Burada kendimizi, operasyonun gerekçelerini, daha iyi anlatmamız gerekiyor. Bu akşam burada uluslararası hukuk açısından harekatın meşruiyetini, bu harekatın gerekçelerini anlattım." dedi. 

Er: Enformasyonu kontrol edebilmemiz önemli

TRT World Genel Yayın Yönetmeni Fatih Er ise bu tip bilgilendirmelerin önemine işaret ederek, "Sadece alanda askeri olarak varlık göstermek yeterli değil. Aynı zamanda Türkiye'nin enformasyonu da kontrol etmesi gerekiyor. Bu anlamda önemli bir etkinlik. Türkiye ilk ağızdan Afrin'deki operasyonun detaylarını ülke yetkililerine aktaracak. Bu bilgiler de yetkililer tarafından kendi ülkelerine aktarılacak. Enformasyonu kontrol edebilmemiz önemli." görüşünü dile getirdi.

Muhabir: Gökhan Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.