Türkiye'nin otantik lezzetleri
Turizm cennetinin farklı lezzeti 'gülüklü çorba'
Turizm merkezi Alanya'da düğün yemeklerinin olmazsa olmazı "gülüklü çorba", ilçeyi görmeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin de vazgeçilmez tadı oldu.
Dikenlerin arasından gelen lezzet: Kırçan kavurması
Karadeniz Bölgesi'nde kadınların dikenlerin arasından binbir zorlukla topladığı, yörede "kırçan" olarak bilinen melocan otundan lezzetli yemekler yapılıyor. Bu yemeklerden "kırçan kavurması" beğeniyle tüketiliyor.
Yerken 'cezası' olan helva
Antalya'nın Alanya ilçesinin yöresel tatlarından "öksüz helvası", ilginç ismi, hikayesi ve tadıyla lezzet tutkunlarının dikkatini çekiyor.
Kütahya'nın damak çatlatan lezzeti
Kütahya'da, yaylalarda beslenen ve "erkeç" adı verilen kısırlaştırılmış erkek keçinin etinden yapılan güveç, kentin vazgeçilmez geleneksel lezzetleri arasında yer alıyor.
Kış kentinin 'ısıtan' lezzeti: Dut çullaması
Türkiye'nin soğuk kentlerinden Erzurum'un yöresel lezzetlerinden "dut çullaması", tüketenlerin damaklarında bıraktığı tadın yanında pratik yapılışıyla sofraların başköşesinde yer alıyor.
Akçakoca'nın otantik lezzeti 'Melengücceği tatlısı'
Orta Asya'dan göç ederek Düzce'nin Akçakoca ilçesine yerleşen Manav Türklerine ait "Melengücceği tatlısı" pazarda "en çok satılanlar" listesinde birinci sırada yer alıyor.