Dolar
38.44
Euro
43.82
Altın
3,312.13
ETH/USDT
1,799.70
BTC/USDT
94,483.00
BIST 100
9,306.96
Yaşam

Atık camlardan hediyelik eşya yapıyor

Eskişehir'de, emekli kimya mühendisi İrfan Bayındır, sokaktan topladığı atık cam şişelerden hediyelik eşyalar yapıyor.

03.03.2016 - Güncelleme : 03.03.2016
Atık camlardan hediyelik eşya yapıyor Eskişehir'de, emekli kimya mühendisi İrfan Bayındır (fotoğrafta), sokaktan topladığı atık cam şişelerden hediyelik eşyalar yapıyor. ( Doğan Burak Tunlu - Anadolu Ajansı )

ESKİŞEHİR - DOĞAN BURAK TUNLU

Eskişehir'de, emekli kimya mühendisi İrfan Bayındır, sokaktan topladığı atık cam şişelerden hediyelik eşyalar yapıyor.

Odunpazarı ilçesinde cam sanatevi olan Bayındır'ın sokaktan toplayarak hediyelik eşya haline getirdiği eserler, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca kimya mühendisi olarak görev yaptıktan sonra emekli olduğunu belirterek evde oturmak yerine cam sanatına yoğunlaştığını söyledi.

Genellikle insanların emekli olunca evlerinden çıkmadıklarını ve üretmediklerini ifade eden Bayındır, "Bizim emeklimiz, kahvehane ve ev arasında gidip geldikten sonra yavaş yavaş bu dünyadan göçer. Gördüğüm örnekler, hep böyleydi. Ben, daha farklı bir emeklilik dönemi yaşamak istedim" dedi.

Bayındır, cam sanatını öğrendikten sonra iş yeri açtığını belirterek "Burada, sokaktan topladığım atık şişeleri, hediyelik eşya haline getirmeye başladım. Bir nevi de ülkeme, doğaya fayda sağlamış oluyorum" diye konuştu.

"Keşke plastik şişeleri de değerlendirebilsem"

Topladığı cam şişeleri "füzyon" denilen fırınlarda şekillendirerek saat, kolye, küpe, yüzük, biblo ve tespih gibi birçok hediyelik eşya yaptığını anlatan Bayındır, şöyle devam etti:

"Hem atık şişeleri geri dönüştürmüş oluyorum hem de insanlara bir mesaj verdiğimi düşünüyorum. Dolayısıyla kahvehaneye çok fazla vakit ayırmıyorum. Hayatımı bu şekilde idame ettiriyorum. İnsanlarımız, içtiği içeceklerin şişelerini doğaya atmayı sevdikleri için ben de bu şişeleri değerlendiriyorum. Aslında toplum içtiklerini doğaya atmasa, daha dikkatli olsa dünya yaşanacak bir yer haline gelir. Şöyle bir gerçek var ki plastik şişe atıkları, cam atıklardan çok daha fazla. Keşke plastik şişeleri de değerlendirebilsem. Plastik atıklar, cam atıklardan daha fazla doğaya zarar veriyor. Umudum o ki yeni nesil bu yanlışı düzeltecektir." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.