Yaşam

Atık keresteler sokak kedilerine 'ev' oluyor

Nevşehir Belediyesi atölyesinde, atık keresteler değerlendirilerek sokak kedileri için kulübe yapılıyor.

Behçet Alkan  | 11.02.2016 - Güncelleme : 11.02.2016
Atık keresteler sokak kedilerine 'ev' oluyor Fotoğraf: AA/Behçet Alkan

Nevsehir

NEVŞEHİR - BEHÇET ALKAN

Nevşehir’de, kış mevsiminde korunaklı barınma yeri bulmakta güçlük çeken sokak kedileri için belediye imkanlarıyla atık kerestelerden kulübeler üretiliyor.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait marangozhanede ahşaptan imal edilen kedi evleri şehrin çeşitli noktalarına yerleştiriliyor. Modern görünümleriyle dikkati çeken minyatür evler, çocukların ve vatandaşların ilgisini çekerken, sokak hayvanlarına da fayda sağlıyor.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her birinde 5 sokak kedisinin barınabileceği ahşap evlerin, vatandaşların talep ettiği alanlara ve belediye ekiplerinin ihtiyaç tespit raporu düzenlediği bölgelere yerleştirildiğini söyledi.

"Hem atıkları değerlendiriyor hem de sokak hayvanlarına barınma yeri sağlıyoruz"

Bugüne kadar 20 kedi evi üretildiğini kaydeden Şımarmaz, "Kedi evlerini, belediyemizin marangozhanesindeki çalışmalardan arta kalan ahşap malzemeleri kullanarak imal ediyoruz. Hem atıkları değerlendiriyor hem de sokak hayvanlarına barınma yeri sağlıyoruz. Vatandaştan kedi evi için talep geldiği sürece işçilerimiz üretime devam edecek" diye konuştu.

Kedi evlerinin sadece kış koşullarından değil, yaz aylarındaki yoğun yağışlar ve sıcaktan da sokak kedilerini koruyacağına işaret eden Şımarmaz, projenin vatandaştan da destek bulduğunu dile getirdi.

Şımarmaz, şöyle devam etti:

"Şehrimizde sokak hayvanlarına iyi bir yaşam sağlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce de çeşitli çalışmalar yaparak sokak hayvanlarına sahip çıkmıştık. Kış mevsiminin dondurucu soğuklarında sokaklarda sıcak bir köşe arayan kediler için düşündüğümüz bu uygulamaya başladıktan sonra, farklı mahallelerden sürekli talep geldiği için üretime devam ediliyor. Kedi evleri, her ne kadar atık malzemeler kullanılıyor olsa da görünüm itibariyle bulunduğu çevreye de ayrı bir renk katıyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın