Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,161.17
ETH/USDT
3,427.60
BTC/USDT
65,761.00
BIST 100
8,718.11
Yaşam

Beslediği sokak kedileriyle yaşama tutunuyor

Gaziantep'te çocukluğundan beri sokak hayvanlarını besleyen bedensel engelli Mustafa Türkmen (40), evindeki 15 kedinin yanı sıra sokak kedilerine günlük yem bırakıyor.

07.06.2016 - Güncelleme : 08.06.2016
Beslediği sokak kedileriyle yaşama tutunuyor Fotoğraf:AA/Ensar Özdemir

GAZİANTEP

Gaziantep'te çocukluğundan beri sokak hayvanlarını besleyen bedensel engelli Mustafa Türkmen (40), evindeki 15 kedinin yanı sıra sokak kedilerine günlük yem bırakıyor.

Nizip ilçesinde yaşayan ve konaklama tesisinde sözleşmeli çalışan Türkmen, evinde ve sokakta beslediği kediler sayesinde yaşama tutunuyor.

Kız kardeşi ile yaşayan Türkmen, işten arta kalan zamanının tamamını hayvanlarla ilgilenerek geçiriyor.

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlardan hayatının hiçbir döneminde bir kötülük görmediğini söyledi. Bazı insanların hayvanlara zarar verdiğini söyleyen Türkmen, "Bu durumu gerçekten anlamıyorum. Bir insan kendisine hiç bir şekilde zararı olmayan ve üstelik savunmasız olan bir canlıya neden zarar verebilir ki?" dedi.

''Hayvan beslemenin insanlar üzerinde pozitif etkileri var''

Hayvan beslemenin insanlar üzerinde pozitif etkisi olduğunu vurgulayan Türkmen,"Yıllardır hayvan besleriz. Çocukluğumuzdan beri sokak hayvanlarıyla çok iyi bir dostluğumuz vardı. Evimdeki tüm kedilerin günlük ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra sokağımızdaki sokak hayvanlarına yem bırakıyorum. Bunu yaparken insanların bana yaklaşımlarındaki garipliği hissedebiliyordum. Çünkü insanlar bazen çevrelerinde dolaşan sokak hayvanlarını fark edemeyebiliyor. Birilerinin onlarla ilgilenmesi de garipsenebiliyor. Bu garipsenecek bir durum değil. Kaldı ki hayvan beslemenin insanlar üzerinde pozitif etkileri de var. Ben evimde 15 kedi besliyorum. Bu sayı bazen değişebiliyor. Özellikle de sokakta yaralı olarak bulduğumuz bazı kediler iyileştikten sonra gidiyor. Sokakta bulunan kedilerin de büyük bölümü bir dönem evde baktığımız kedilerden oluşuyor."şeklinde konuştu.

Muhabir: Ensar Özdemir


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.