Dolar
32.31
Euro
34.92
Altın
2,207.93
ETH/USDT
3,578.60
BTC/USDT
70,920.00
BIST 100
9,061.18
Yaşam

Down sendromlu çocuklar şeker hamuru faaliyetine katıldı

"Özel" çocuklar için hayata geçirile Zahir Kafe'de Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, mehter takımı gösterisi, şeker hamuru faaliyeti ve mart ayında doğan çocuklar için sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Ayşe Büşra Erkeç  | 21.03.2018 - Güncelleme : 21.03.2018
Down sendromlu çocuklar şeker hamuru faaliyetine katıldı

Istanbul

İSTANBUL 

Eyüpsultan'da "özel" çocuklar için hayata geçirilen Zahir Kafe'de Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, mehter takımı gösterisi, şeker hamuru faaliyeti ve mart ayında doğan çocuklar için sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleştirildi.

Adını Hz. Muhammed döneminde yaşayan engelli sahabe olan Zahir İbn-i Haram'dan alan, down sendromlu çocuklara çalışma, öğrenme ve sosyalleşme imkanı sunan Zahir Kafe'de Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye nüfusunun yüzde 10'unun engelli olduğunu aktararak, "Nüfusumuzun yüze 90'ı da engelli adayıdır. Dolayısıyla çocuklarımızın her biri bir dünya ve her birinin ayrı bir dünyası var." diye konuştu.

İnsanları mutlu etmenin önemli olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Bir insanın yüzünde oluşan bir gülümsemesi her şeye bedeldir. İBB engelliler mehter takımının verdiği konser ile bana göre son derece kaliteli ve profesyonelce bir sunum gerçekleştirdi. Mehter takımına eşlik eden diğer engellilerimiz ve onlara eşlik eden yakınlarının mutluluğu görülmeye değerdi. Bunlar küçük mutluluklar da olsa ne mutlu bize ki dünyamıza renk katmaya çalışıyoruz. Herkesin Dünya Down Sendromlular Günü'nü kutluyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.