Dolar
33.99
Euro
37.71
Altın
2,497.31
ETH/USDT
2,293.70
BTC/USDT
54,451.00
BIST 100
9,771.16
Yaşam

İHH, 1300 yetime bisiklet hediye etti

İnsan Hak ve Hürriyetleri İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlib ve Afrin bölgelerinde, Amasya İHH'nın katkılarıyla 1300 yetime bisiklet hediye ederek çocukların yüzlerini güldürdü.

Ahmet Karaahmet, Mehmet Burak Karacaoğlu  | 04.09.2024 - Güncelleme : 04.09.2024
İHH, 1300 yetime bisiklet hediye etti

İdlib

Suriye'nin İdlib ve Afrin bölgelerinde yaşayan 1300 yetime, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bisiklet hediye edildi.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, gerçekleştirdikleri faaliyetle ilgili AA muhabirine, Suriye'de savaşın ortasında büyüyen çocuklar için bu tür çalışmaların önem taşıdığını vurguladı.

Tahiroğlu, "Suriye'de yıllardır süren iç savaş, özellikle çocuklar üzerinde derin izler bıraktı. Bizler de bu yaraları bir nebze olsun sarabilmek adına çalışmaya devam ediyoruz. Son olarak Amasya İHH’nın destekleriyle 1300 yetim çocuğumuza bisiklet hediye ettik. Bu sayede çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm oluşturmayı amaçladık." dedi.

Bisikletlerin yetimler için sadece bir oyun aracı olmadığını belirten Tahiroğlu, aynı zamanda onların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak bir ulaşım aracı olarak da kullanılacağını kaydetti.

Tahiroğlu, "Bu çocuklar için bisiklet, hem eğlence kaynağı hem de bir ihtiyaç. Çocuklarımız, bisikletlerini kullanarak okula gitmek, çevrelerini keşfetmek ve arkadaşlarıyla vakit geçirmek gibi günlük aktivitelerini daha kolay gerçekleştirebilecekler. Bu, onların sosyal ve psikolojik gelişimlerine de katkı sağlayacak bir hediye oldu." diye konuştu.

Amasya İHH'nın, yardım projesine olan katkılarına değinen Tahiroğlu, "Amasya halkı, her zaman olduğu gibi bu kez de cömertliğiyle öne çıktı ve Suriye’deki yetim çocuklarımızın mutluluğuna vesile oldu. Bu tür projeler, iyiliksever insanların katkılarıyla büyüyor." ifadelerini kullandı.

Tahiroğlu, yetimlere yönelik desteklerin sadece bu tür yardımlarla sınırlı kalmadığını, eğitim, sağlık ve barınma gibi birçok alanda uzun vadeli projelerin sürdüğünü belirterek, "Suriye'deki yetim çocuklar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Onların geleceği için her türlü desteği sağlamaya kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın