Yaşam

İkinci el lastikleri hayata kazandırıyor

Senegalli genç girişimci Alioune Doucoure, topladığı ve satın aldığı ikinci el araç lastiklerini yeniden hayata kazandırıyor.

Alaattin Doğru  | 17.04.2018 - Güncelleme : 17.04.2018
İkinci el lastikleri hayata kazandırıyor

Dakar

DAKAR - Alaattin Doğru

Başkent Dakar'a 50 kilometre mesafede bulunan Thies şehrindeki evinin bir bölümünü küçük bir imalathaneye dönüştüren Alioune Doucoure, topladığı lastiklerle oturma grubu, koltuk, sehpa, sandalye, masa, salıncak, çiçeklik, çöp kutusu, puf ve oyuncak tarzı ürünler imal ediyor.

Doucoure, bunların yanı sıra satın aldığı derilerle ayakkabı, terlik, çanta, kemer ve takı gibi ürünler ortaya çıkararak ailesinin bütçesine katkı sağlıyor.

Her şey tahterevalliyle başladı

İki çocuk babası 27 yaşındaki Doucoure, ikinci el araç lastikleriyle başlayan iş serüvenini AA muhabiriyle paylaştı.

Doucoure, bu işe başlamadan önceki mesleğinin boyacılık olduğunu belirterek bu fikrin Thies'teki bir okulun bahçesini boyarken ortaya çıktığını söyledi.

Okulu boyadığı sırada okul müdürünün kendisinden bahçede küçük bir tahterevalli yapması ricasında bulunduğunu dile getiren Doucoure, "Müdürü kırmamak için evet dedim fakat nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu. Gece sabaha kadar düşündüm. Sabah evden çıkarken bahçede daha önce çocukların içine oturması için altına tahta koyduğum lastikler gözüme çarptı. İşte buldum diyerek bahçedeki lastikleri götürdüm onların her birini uzunca bir tahtanın uçlarına monte ederek tahterevalliyi hazırladım." ifadelerini kullandı.

Doucoure, yaptığı tahterevalliden çocukların memnun kalması üzerine birkaç lastik daha bularak okul bahçesinde salıncak ve çocukların dinlenmesi için puf yapmaya başladığını dile getirdi.

Siparişler sosyal medya yoluyla

Bunun üzerine lastikleri nasıl daha başka alanlarda kullanabileceği üzerine düşünmeye başladığını belirten Doucoure şunları kaydetti:

"Yaptığım pufların fotoğraflarını çekip Facebook'a koydum, ertesi gün bir mesaj aldım. Okul için yaptığım pufların aynısını kendi çocuklarına yapmam için biri bana sipariş gönderdi ve ödeme yapacağını söyledi. Ödemeyi alınca bu fikri daha da geliştirdim ve üzerine birçok şey ekleyerek bugüne kadar geldim. Yaptığım iş sosyal paylaşım siteleri üzerinden yayıldı. Müşterilerimin çoğu beni oradan bulup siparişlerini gönderiyor."

Doucoure, en çok puf sattığına işaret ederek kullanılan kumaşın ve aksesuarların kalitesine göre bir pufun 50 ila 70 dolara satıldığını bilgisini paylaştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.