ANKARA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Dolmabahçe Sarayı'nda şehit yakınları ve gaziler için iftar yemeği verdi.
Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, iftar yemeğinde her davetliyle tek tek ilgilendi ve sorunlarını dinledi. Şehit yakınları ve gazilerin masalarında oturan Cumhurbaşkanlığı ve diğer kurumların temsilcileri, ilgili kurumlara iletilmek üzere talepleri aldı.
İftarda, Cumhurbaşkanı Gül'ün masasındaki isimler arasında, çocuklarını kurtarmak için canlı bombanın üzerine atlayarak yaşamını yitiren Hatice Belgin'in eşi Kadri Belgin de yer aldı.
Kadri Belgin, 29 Ekim 2011'deki canlı bomba saldırısında, çocuklarıyla bayram alışverişine çıkan 4 çocuk annesi eşi Hatice Belgin ve oğlu Veysel Belgin'i kaybetmişti.
En değerli misafirlerimdi
Şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldiği güne ilişkin duygularını Twitter'dan da paylaşan Gül, ''Bütün bir yıl boyunca birçok misafirim oluyor ama en değerlileri şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizdir'' ifadelerini kullandı.