Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,160.90
ETH/USDT
3,406.40
BTC/USDT
65,859.00
BIST 100
8,718.11
Yaşam

'Kedi Kasabası'nın sakinleri artıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesinin sokak kedileri için her türlü konforu düşünerek oluşturduğu "Kedi Kasabası"nın nüfusu her geçen gün artıyor.

İlyas Gün  | 30.04.2016 - Güncelleme : 30.04.2016
'Kedi Kasabası'nın sakinleri artıyor

Samsun

SAMSUN - İlyas Gün

Samsun Büyükşehir Belediyesinin sokak kedileri için her türlü konforu düşünerek oluşturduğu "Kedi Kasabası"nın nüfusu her geçen gün artıyor.

Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl şehrin 20 kilometre uzağına 10 dönümlük ormanlık araziye yaptığı "5 yıldızlı" Kedi Kasabası'nın nüfusu 4 kat arttı.

Tekli ve çoklu yaşam alanları ile bungalovların bulunduğu kasabada, ilk açıldığında 50 kedi bulunurken, bir yılda sayı yaklaşık 200'e yükseldi. Nüfusun artması nedeniyle alanın 20 dönüme çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Sokak kedileri ise kendileri için her türlü konforun düşünüldüğü kasabadan kapıların açık olmasına rağmen ayrılmıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Nurhan İşler, AA muhabirine, kasabayı bir yıl önce 50 sokak kedisiyle hizmete açtıklarını söyledi.

Kasabada nüfusun arttığına işaret eden İşler, şu anda yaklaşık 200 kedinin bulunduğunu bildirdi.

İşler, "Alanda kedilerin ihtiyaç duyduğu şeyleri gözlemleyerek yeni bir yaşam alanı daha oluşturmaya başladık. İkinci etapta, anneli kediler için ayrı yaşam alanı, erkek ve dişi kedilerin davranış biçimlerine göre daha dinamik bir yapı oluşturacağız." dedi.

"Kedilere özel oyun alanı yapılacak"

Kasabayı bin kedinin yaşayabileceği bir alana dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getiren İşler, "Kedilerin beslenmeleri için farklı farklı yerlere yiyecek koyuyorduk ama ihtiyaç üzerine onlara bir yemekhane yapacağız. Sadece orada yemek yiyecekler. Oyun alanları yapacağız, kediler orada oynayacak." diye konuştu.

Kasabada kedilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan İşler, şunları kaydetti:

"Zaten bir eksiklik olursa kediler hareketleriyle belli ediyor. Biz de isteklerini yerine getiriyoruz. Örnek olarak tırmanma alanı yoktu. Onun olması gerektiğini fark ettik. Alan içindeki ağaçlar yumuşak olduğu için tırmanamıyorlardı, onlara kütükten, tırmanmaları için alanlar yaptık. Dolayısıyla sokak kedileri kasaba dışına gidip kendilerini yorarak bir şeyler yapmak yerine, mutlu ve huzurlu olarak alanda yaşamak istiyor, buradan gitmiyorlar. Biz de onların yaşamlarına katkı vermek için gayret gösteriyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.