Dolar
32.33
Euro
35.18
Altın
2,156.02
ETH/USDT
3,355.70
BTC/USDT
64,726.00
BIST 100
8,718.11
Yaşam

'Kediler aç kalır' diye köyden ayrılmıyor

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin bir köyünde oturan 73 yaşındaki Münevver Akgün, beslediği kedilerin kış mevsiminde aç kalacağı endişesiyle buradan kısa süreliğine de olsa ayrılmıyor.

20.02.2016 - Güncelleme : 21.02.2016
'Kediler aç kalır' diye köyden ayrılmıyor Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Yukarışehirören köyünde oturan 73 yaşındaki Münevver Akgün,beslediği kedilerin kış mevsiminde aç kalacağı endişesiyle köyden kısa bir süre olsun ayrılmıyor. Fotoğraf: AA/ Vural Akkirpi

KASTAMONU

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin bir köyünde oturan 73 yaşındaki Münevver Akgün, beslediği kedilerin kış mevsiminde aç kalacağı endişesiyle buradan kısa süreliğine de olsa ayrılmıyor.

Eşini uzun süre önce kaybeden, çocuğu da bulunmayan Akgün, Yukarışehirören köyündeki evinde yalnız yaşıyor.

Önceki yıllarda kış aylarını ilçe merkezindeki evinde geçiren Akgün, yazdan bu yana bakmaya başladığı kedilerin aç kalacağı endişesiyle hava şartlarına rağmen köyden ayrılmıyor.

Akgün, evinin önünde toplanan 20'den fazla kediye her gün düzenli olarak yiyecek veriyor.

Münevver Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği kedileri köyde bırakıp ilçe merkezindeki evine gidemediğini söyledi.

Kedilere severek baktığını dile getiren Akgün, "Onları Allah için çok seviyorum. Bırakıp gitsem kışta, soğukta aç kalırlar" dedi.

"Kediler için her gün yemek yapıyorum"

Kedileri için her gün yemek yaptığını anlatan Akgün, "Kedilere ne verseniz yerler. Patates, kabak, fasulye, et, ne yapsam yiyorlar. Kedilere merhamet ettiğim için bakıyorum. Bunları bırakıp gidemiyorum. Mecbur değilim ama bırakamıyorum" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Tuğcu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın