Dolar
38.50
Euro
43.94
Altın
3,311.15
ETH/USDT
1,807.30
BTC/USDT
95,052.00
BIST 100
9,224.84
Yaşam

Kırklareli'nde unutulan "gelin başı çatma" geleneği Hıdrellez'de canlandırıldı

Kırklareli'nin Deveçatağı köyünde gerçekleştirilen Hıdrellez eğlencesinde, unutulan "gelin başı çatma" geleneği yeniden hayat buldu.

Erhan Baycan, Özgün Tiran  | 06.05.2024 - Güncelleme : 07.05.2024
Kırklareli'nde unutulan "gelin başı çatma" geleneği Hıdrellez'de canlandırıldı Fotoğraf: Erhan Baycan/AA

Kırklareli

Köyde düzenlenen eğlencede, unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden gelin başı bağlama etkinliği yapıldı.

Yeni evlenmiş kişiler için düğün sonrasında, başkasının düğünü olduğu zaman ya da Hıdırellez gibi önemli günlerde hazırlanan bir başlık türü ile yapılan "gelin başı çatma" geleneği, etkinliğe katılan bir kişide uygulandı.

Tülbent bağlanan kişinin başına, çember şeklinde boncuk ve pullarla süslenmiş başlık takıldı.


Fotoğraf: Özgün Tiran/AA

Daha sonra kadınlar tarafından maniler söylendi.

Etkinlik müzik eşliğinde devam etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.