Yaşam

Lise öğrencileri İstiklal Marşı'nı işaret diliyle seslendirdi

Konya'da, AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları üyesi lise öğrencisi kızlar, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle seslendirdikleri klip hazırladı.

Ayşe Büşra Erkeç  | 12.03.2016 - Güncelleme : 12.03.2016
Lise öğrencileri İstiklal Marşı'nı işaret diliyle seslendirdi Fotoğraf: AA/Ayşe Büşra Erkeç

Konya

KONYA - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ 

Konya'da, AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları üyesi de olan lise öğrencisi kızlar, İstiklal Marşı'nı işaret dili ile seslendirdikleri klip hazırladı.

Kentin tarihi mekanlarında çekilen ve down sendromlu bir gencin de görev aldığı klibi hazırlamadan önce işaret dili eğitimi alan öğrenciler, çalışmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği "Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal" mısraları ile tamamladı.

Öğrencilerden Nazlı Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klibin bir aylık çalışma sonucu hazırlandığını söyledi.

Hem İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü'ne hem de engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkati çekmek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Doğan, "Engellilere toplumun bakışı biraz farklı olduğu için, onları ötekileştirmek yerine kazanmak amacıyla bu klibi hazırladık. Zorlandığımız veya çok keyif aldığımız zamanlar oldu. Konya'nın tarihi mekanlarında çekerek, şehrimizin tarihi ve kültürel mekanlarının da ön plana çıkmasını istedik" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın