Yaşam

Okul servisleri 'kütüphane'ye dönüştürüldü

Muş'ta taşımalı eğitim verilen bir ortaokulun başlattığı proje kapsamında öğrenciler servis araçlarına konulan kitapları okuyarak okula gidip geliyor.

İbrahim Yaldız, Yahya Sezgin  | 10.03.2018 - Güncelleme : 11.03.2018
Okul servisleri 'kütüphane'ye dönüştürüldü

Muş

MUŞ- İBRAHİM YALDIZ

Muş'ta taşımalı eğitim verilen Taşoluk İmam Hatip Ortaokulunca başlatılan proje kapsamında, öğrenciler, servis araçlarına konulan kitapları okula gelene kadar yolda okuyarak zamanlarını değerlendiriyor. 

Okul idaresi, "Okula Okuyarak Gidiyorum, Okuldan Okuyarak Ayrılıyorum" projesi kapsamında 12 servis aracına, Milli Eğitim Bakanlığının ilköğretim öğrencileri için belirlediği "100 Temel Eser" kitaplarını bıraktı.

Taşımalı eğitim gören öğrenciler, her sabah servis araçlarına bindiklerinde kutunun içerisinden aldıkları kitapları yolculuk boyunca okuyor.

"Servislerimiz kütüphaneye dönüştü"

Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, AA muhabirine, kitap okumanın yerinin ve zamanının olmadığını, her yerde ve her ortamda kitap okunabileceğini çocuklara öğretmek istediklerini söyledi.

İlci, böylece çocukların zamanlarını daha nitelikli geçirebileceklerini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Servis araçlarında çocuklarımızın müzik dinlemeleri yerine kitabın o engin dünyasında gezmelerini istiyoruz. Bu vesileyle çocuklarımızın okuma, anlama ve anlatım becerileri gelişecek. Çocuklarımız hayata daha donanımlı hazırlanacak. Servislerimiz kütüphaneye dönüştü. Öğrencilerin her sabah 30 dakikalık yolculukları var. Bu esnada güzel zaman geçiriyorlar. Projenin sürdürülebilir ve nitelikli olduğunu düşünüyorum. Başarılı öğrencilerimizin bir kısmı kitap okuyan öğrencilerimiz." 

Öğrenciler projenin faydasını gördü

Alican köyünde yaşayan öğrencilerden Asude Mert de projeden çok memnun olduğunu ifade ederek, "Bu sayede konuşma becerilerimiz artıyor. Okuduğum kitap bittiğinde arkadaşımla değiştiriyoruz. Köyden okula gidene kadar 30 dakika kitap okuyorum." diye konuştu.

Murat köyünde yaşayan Ümmügülsüm Samurkaş da "Daha önce serviste konuşuyorduk, gülüyorduk, şarkı dinliyorduk. Artık kitap okuyoruz. Kitap okuduğum için ufkum gelişti. Yeni kelimeler öğreniyorum. Kelime hazinem zenginleşiyor. Keşke önceden kitap okumaya başlasaydık. Proje bizim için çok yararlı oluyor. Sınavlarda paragraf sorularını daha iyi çözebiliyoruz." sözlerine yer verdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.