Rus şef Andrey Dubovik çikolata yapımının püf noktalarını Türk öğrencilerle paylaştı
Çikolata boyama konusunda uzman olan Rus şef Andrey Dubovik, özel tariflerini ve çikolata yapım tekniklerini Türk öğrencilere anlattı.
Ankara
Rus şef Andrey Dubovik, çikolata yapım eğitimi veren özel bir akademinin davetiyle Ankara'ya geldi.
Türkiye'ye daha önce tatil yapmak ve eğitim vermek için gelen Dubovik, çikolataya olan tutkusunu AA muhabirine anlattı. Dubovik, "Bu iş çocukluk hayalim değildi, 32 yaşındayken aklıma çikolatayla ilgilenmek geldi." dedi.
Akademide, çikolatanın bütün aşamalarını, kendi tarifleriyle Türk öğrencilerle paylaşan Dubovik, "Benim uzmanlık alanım aslında boyama üzerine, buraya bütün öğrencilere kendi tariflerimi, benim oluşturduğum tekniklerle öğretmek için geldim." dedi.
"Yaptığım iş sanat diyebiliriz"
Eğitim sürecinde sadece çikolata boyama yapmadıklarını anlatan Dubovik, şunları söyledi:
"Çikolata bonbonu yapmanın basamaklarını öğretiyorum. Çikolataları boyuyoruz, çikolatalara kabuk oluşturuyoruz, iç dolgularını yapıyoruz. Bütün reçete kendime ait. Hepsinin lezzeti ayrı. Çikolatanın sıfır noktasından bitimine kadar bütün aşamaları öğretiyorum. Bence yaptığım iş sanat diyebiliriz."
Dubovik, "Gerçekten çikolatayı çok seviyorum, çikolatayla çalışmayı çok seviyorum. Çalışıyorum, pratik yapıyorum. En önemli şey pratik yapmak çünkü o zaman sonuca ulaşabiliyorsunuz." dedi.
"Rus şefin tekniklerini paylaşacağım için çok mutluyum"
Akademi yöneticisi usta öğretici Suna Çınar da burada öğrencilere kendilerini geliştirip iş yeri açmaları için gerekli eğitimleri verdiklerini anlattı.
Rus şefin verdiği eğitimden memnuniyet duyduğunu dile getiren Çınar, "Andrey Dubovik'i akademimize davet ettik. Rus şefin tekniklerini öğrencilerimle paylaşacağım için çok mutluyum." diye konuştu.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.