Dolar
38.43
Euro
43.66
Altın
3,318.70
ETH/USDT
1,796.30
BTC/USDT
94,770.00
BIST 100
9,432.55
Yaşam

Seyyar tezgahından damaklara uzanan lezzet

Adana'da babasından öğrendiği ve sır gibi sakladığı tarifle hazırladığı su böreklerini seyyar tezgahında gün doğmadan satışa sunan Tamtürk'ün, lezzeti kaçmasın diye 30 tepsiden fazla yapmadığı börek, müdavimlerince ilgi görüyor.

Yusuf Koyun  | 08.10.2016 - Güncelleme : 09.10.2016
Seyyar tezgahından damaklara uzanan lezzet

Adana

ADANA - Yusuf Koyun

Adana'da baba mesleği börekçiliği 19 yıldır seyyar tezgahta devam ettiren Levent Tamtürk'ün özel tarifle günde sadece 30 tepsi hazırladığı ve tarifini sır gibi sakladığı börekten yemek isteyenler sabah erken saatlerde seyyar tezgah önünde kuyruk oluşturuyor.

Börekçiliğe 1968'de başlayan ve babasından öğrendiklerini geliştirerek kendine özgü bir tarifle ürününü hazırlayan Tamtürk (45), mesaiye her gün saat 03.30'da seyyar tezgahıyla yola düşerek başlıyor. Tamtürk, birçok kişinin uykuda olduğu saatlerde tezgahını kurduğu Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne ulaşıyor. Masa ve sandalyeleri kaldırıma kuran Tamtürk, daha sonra börekleri tezgahında sıcak tutmak için ocağı yakıyor.

Hazırlığını saat 04.30'da tamamlayan Tamtürk, gün doğumundan önce lambalarla aydınlattığı seyyar tezgahında satışa başlıyor. Günde 150 müşterinin geldiği tezgahtaki 30 tepsi börek saat 08.00-09.00 olmadan tükeniyor.

Sosyal medya sayesinde ünlendi

Sosyal medyada hakkında yapılan paylaşımlar sayesinde ününün arttığını aktaran Tamtürk, çeşitli kentlerden gelen müşterilerinin olduğunu anlattı.

Tamtürk, il dışından da siparişler aldığına işaret ederek, "Bu siparişler için de erkenden hazırlık yapıyorum. Müşterilerin adreslerine böreği gönderiyorum." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.