Dolar
33.53
Euro
36.76
Altın
2,396.39
ETH/USDT
2,426.90
BTC/USDT
57,089.00
BIST 100
10,053.08
Yaşam, arşiv, arşiv

'Son sultan'' vefat etti

Osmanlı ailesinin en yaşlı üyesi ''Neslişah Sultan'' bugün İstanbul'da toprağa verilecek.

03.04.2012 - Güncelleme : 03.04.2012
'Son sultan'' vefat etti

İSTANBUL

Osmanlı Hanedan Defteri'ne kaydı yapılan son kişi olarak bilinen ve Osmanlı ailesinin en yaşlı üyesi olan Neslişah Osmanloğlu'nun (91), önceki gün evinde hayatını kaybettiği bildirildi.
2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin ve son halife Abdülmecit'in torunu ''Neslişah Sultan''ın Ortaköy'deki evinde dün geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat ettiğini bildirdi.

Bugün toprağa verilecek
''Neslişah Sultan'''ın cenazesi,Hamidiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Osmanlı Hanedan Defteri'ne kaydı yapılan son kişi olarak bilinen ve son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin ve son halife Abdülmecit'in torunu olan Neslişah Osmanoğlu'nun (91) Ortaköy'deki Muallim Naci Caddesi Emin Vafi Korusu'ndaki aile evinde taziyeler kabul ediliyor.
AA muhabirine açıklama yapan aile dostu tarihçi Murat Bardakçı, Neslişah Sultan'ın imparatorluk döneminde doğmuş olan son hanedan mensubu olduğunu, onunla bir döneminin bittiğini söyledi.
Osmanlı hanedanından olması için kişinin o saltanat dönemini görmesi gerektiğini, o dönemi son görenin erkeklerden 3 sene önce vefat eden Osman Efendi, kadınlardan da Neslişah Sultan olduğunu belirtti.
Bardakçı, ''Artık bundan sonra Osmanlı hanedanı değil, Osmanoğlu ailesinden bahsedilir. Bir imparatorluk devrinin kapanmasıdır bu'' diyerek, Neslişah Sultan'ı yakından tanıdığını ve aile dostu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'den başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında şunları kaydetti:
''Osmanlı Devleti'ni kurarak, bir cihan imparatorluğuna dönüştüren, temsil ettiği dönemle Türk ve dünya tarihine damgasını vuran Osmanlı Hanedanı'nın en yaşlı üyesi Neslişah Osmanoğlu'nun vefatından derin bir üzüntü duydum.
Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.''
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan mesajında şunları kaydetti:
''Osmanoğulları ailesinin en yaşlı üyesi olan Neslişah Osmanoğlu'nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhume Neslişah Osmanoğlu'na Cenab-ı Hak'tan rahmet, geride kalan aile üyelerine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır niyaz ediyorum.''

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın