Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.50
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,122.48
Yaşam

Suriyeliler Türkçe öğrenecek

Türkiye Diyanet Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsünce, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilere Türkçe öğretilecek.

24.12.2015 - Güncelleme : 24.12.2015
Suriyeliler Türkçe öğrenecek

ANKARA

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Yunus Emre Enstitüsünce, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilere Türkçe öğretilecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş, beraberindeki heyetle TDV'yi ziyaret ederek Genel Müdür İsmail Palakoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun ile görüştü. 

Palakoğlu, görüşmede, vakfın Türkiye genelindeki 17 okulda eğitim gören yaklaşık 12 bin 978 Suriyeli öğrenci, 500'e yakın öğretmen, idareci ve yardımcı personelin masraflarını karşıladığını dile getirdi. 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelileri yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Palakoğlu, vakıf olarak kamp dışında yaşayan sığınmacılara eğitim imkanı sunduklarını ifade etti.

"Suriyelilerin Türkiye'ye adaptasyonu sağlanacak"

Palakoğlu, Gaziantep, Şanlıurfa ve Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığının tahsis ettiği 17 okulda Suriyeli öğrencilerin öğleden sonra eğitim gördüğünü aktararak öğrencilerin kırtasiye giderlerinin karşılandığına, gıda ve giysi yardımında bulunulduğuna da işaret etti.

Yunus Emre Enstitüsü ile Suriyeli öğrenciler ve ailelerinin günlük hayatta rahat Türkçe konuşmaları için ortak çalışma yapacaklarını bildiren Palakoğlu, enstitünün Türkçe yayınlarından da istifade edeceklerini ifade etti.

Palakoğlu, şunları kaydetti: 

"Ortak amaçlar doğrultusunda imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, işbirliği kapsamında Suriyelilelere Türkçe öğretilmesi, Türkiye'ye adaptasyonun sağlanması, dil kaynaklı zorlukların kaldırılması, günlük ihtiyaçları karşılarken Türkçe bilen birine mecburiyet duyulmaması, Suriyelilerin hayatını rahat devam ettirmesi için Türkçe öğretimi konusunda işbirliğini kararlaştırdık."

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.