Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,161.33
ETH/USDT
3,416.30
BTC/USDT
65,571.00
BIST 100
8,718.11
Yaşam

Üşüyen çocuktan etkilenen esnafın örnek yardım faaliyeti

İzmir'de iş yerinin önünde üşüyen çocukları görüp etkilenen esnaf Ahmet Çakır, çevresindekilerden topladığı giysileri ihtiyaç sahiplerinin alması için dükkanının önüne kurduğu tezgahta sergiliyor.

09.04.2018 - Güncelleme : 09.04.2018
Üşüyen çocuktan etkilenen esnafın örnek yardım faaliyeti

İZMİR - Tezcan Ekizler

İzmir'de üşüyen bir çocuğu görüp etkilenen esnaf Ahmet Çakır, "kimse üşümesin" diyerek hayırseverlerden topladığı giysileri, dükkanının önündeki tezgaha sererek ihtiyaç sahiplerinin almasını sağlıyor.

Balçova ilçesi Eğitim Mahallesi'nde emlakçılık yapan 52 yaşındaki Çakır, yaklaşık 7 aydır her sabah saat 08.00'de iş yerini açtıktan sonra dükkanının önüne masa kurarak üzerine giyim eşyalarını seriyor.

Çakır, masanın üzerine "ücretsizdir alabilirsiniz, getirebilirsiniz" yazılı tabelayı yerleştirip işinin başına dönüyor. Gün içinde birkaç kez masaları kontrol eden Çakır, akşam olunca masaları ve kalmışsa giyim eşyalarını ertesi gün yeniden sermek üzere iş yerine kaldırıyor.

"Mahalle sakinleri destek oluyor"

Ahmet Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açtığı tezgahla ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Tezgah açma fikrinin yıllar önce dükkanın önünde soğuktan titreyen bir çocuğu görmesiyle aklına geldiğini ifade eden Çakır, çocuğu giydirip gönderdikten sonra benzer durumdaki insanlar için de bir şeyler yapmak gerektiğini düşündüğünü, ertesi gün evden getirdiği kıyafetleri tezgaha serdiğini anlattı.

Masada kıyafet kalmadığı günlerde büyük stres yaşadığını, yakınlarını ve komşularını arayarak giymedikleri kıyafetleri istediğini aktaran Çakır, şöyle konuştu:

"Sabahları kıyafetlerin bulunduğu tezgah dolu olunca mutlu oluyorum. Sergileyecek kıyafet olmazsa üzülüyorum. Yakın çevremi arayıp 'kıyafet yok mu, varsa getirin' diyorum. Buranın hep dolu olmasını, insanların faydalanmasını istiyorum. Mahalle sakinleri de destek oluyor. Geçen gün bir öğrenci, komple tüm ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine vermem için buraya getirmek istedi, alamadım. Amacım buranın üstünü kapatarak yaz, kış vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek."

"Kıyafetler çöpe atılmasın"

Çakır'ın yardımlaşma çabasına destek veren mahalle sakinlerinden Veli Salt, birçok ihtiyaç sahibi insanın giyinmesine yardım ettiklerini belirterek, "Destek her geçen gün artıyor. Vatandaşların kullanmadığı kıyafetler çöpe atılmasın. Onları buraya getirsinler, yeniden kullanılması sağlansın, hem de yüzler gülsün." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.