Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,530.10
BTC/USDT
69,669.00
BIST 100
9,086.09
Yaşam

Yeni Hasankeyf sakinlerini bekliyor

Ilısu Barajı'nın tamamlanmasıyla sular altında kalacak Hasankeyf'te yaşayan vatandaşlar için yeni yerleşim yerinde ticaret merkezinin yapımı tamamlandı, inşası süren konutlarda fiziki gerçekleşme yüzde 70'e ulaştı.

Selman Tür  | 14.03.2018 - Güncelleme : 14.03.2018
Yeni Hasankeyf sakinlerini bekliyor

Batman

BATMAN - SELMAN TÜR

Ilısu Barajı ve HES Projesi'nin tamamlanmasıyla sular altında kalacak Hasankeyf'te yaşayan vatandaşlar için inşa edilen yeni yerleşim yeri, sakinlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşkesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu, 25 yataklı Hasankeyf Devlet Hastanesi, kütüphane gibi çok sayıda kurum yeni yerleşkede hizmetini sürdürürken, ticaret merkezinin yapımı tamamlandı, inşası süren 710 konutta fiziki gerçekleşme yüzde 70'e ulaştı.

Yeni Hasankeyf'te tarihi doku korunarak yapımı tamamlanan örnek daireler görücüye çıktı.

Yapımı tamamlanan evler 3+1, banyo, mutfak, tuvalet, otopark, 500 metrekare bahçe ve terastan oluşuyor.

Bölgede 98 iş yeri sahibi anahtarlarına kavuşurken, konutların da haziran ayına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Böylece Hasankeyfliler 40 metrekarelik evler yerine 160 metrekarelik evlerde yaşamlarını konforla sürdürecek.

"Yeni ve modern bir ilçe kurulmaktadır"

DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan kamu kurumlarının tamamının yeni Hasankeyf'teki yerlerine taşınarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

"Ilısu Barajı göl sahasında kalacak Hasankeyf için yeni ve modern bir ilçe kurulmaktadır." diyen Kösalı, tamamlanan 118 konutun da lojman olarak kullanılmaya başlandığını ifade etti.

Kösalı, Batman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulunun yeni yerleşim yerinde bu yıl eğitim vermeye başladığını dile getirerek, aynı şekilde yapımı tamamlanan okulların da eğitim öğretim hizmetini sürdürdüğünü aktardı.

Hak sahipleri için yapımı devam eden 710 konutun inşasında fiziki gerçekleşmenin yüzde 70'e ulaştığına işaret eden Kösalı, konutların en geç haziran ayında teslim edilmesinin planlandığını belirtti.

Kösalı, konutların modern mimari ile inşa edildiğini anlatarak, bunların sosyal donatıları ile her ihtiyaca cevap verecek nitelikte olacağını kaydetti.

160 metrekareden oluşan konutların 500 metrekare bahçesi bulunacağını aktaran Kösalı ayrıca her evin terasının olacağını bildirdi.

Eski ve yeni Hasankeyf arasında çok büyük farklılık olduğuna dikkati çeken Kösalı, "Burada daha modern daha ferah bir yapı olacak ve inşallah insanlarımız burada daha rahat, huzurlu ve mutlu olacaklar." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.