Dolar
38.27
Euro
43.56
Altın
3,324.26
ETH/USDT
1,775.90
BTC/USDT
92,870.00
BIST 100
9,312.13
Yaşam

Yıllar onu hiç değiştirmedi

Mesleğine 27 yaşında başlayan çamaşır suyu reklamlarının sevilen yüzü ''Ayşe Teyze'' 22 yıldır aynı markanın yüzü olma özelliğiyle rekora koşuyor.

10.02.2012 - Güncelleme : 10.02.2012
Yıllar onu hiç değiştirmedi

ayse-teyze ozel

Mesleğine 27 yaşında başlayan çamaşır suyu reklamlarının sevilen yüzü ''Ayşe Teyze'' 22 yıldır aynı markanın yüzü olma özelliğiyle rekora koşuyor.***

ANKARA - Zeynep Akyıl

Oynadığı reklam filmlerinde halka adını ''Ayşe Teyze'' olarak tanıtan 49 yaşındaki iki çocuk annesi Alev Gündoğdu, reklamlardaki imajını korumak için yıllardır kilosundan saç rengine, kıyafetinden makyajına kadar görünümünü değiştirmiyor. Gündoğdu, reklam filmlerinde de hala aynı mavi eteği, beyaz gömleği ve değişmeyen topuzuyla izleyici karşısına çıkıyor.
Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada bir arkadaşının ısrarıyla reklam ajansına ismini yazdırdığını ve ilk rolünün banka müdiresi olduğunu, daha sonra da bir deterjan firmasından aldığı teklifle bugünkü kariyerine ulaştığını söyledi.
Yıllardır aynı markanın ''Ayşe Teyze''si olarak çalışmaya devam ettiğini anlatan Gündoğdu, ''Türk toplumu, hanımlar beni Ayşe Teyze diye tanıyor, biliyor. Ayşe Teyze bir anlamda temizliğin ve beyazlığın simgesi oldu'' dedi.
Reklam filmleriyle çok genç yaşta ''teyze'' olduğunu, ancak bunu hiç yadırgamadığını belirten Gündoğdu, toplumda Ayşe Teyze olarak tanınmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın