Gökmen Yüce
30 Kasım 2015•Güncelleme: 30 Kasım 2015
BURDUR
Burdur'un Karamanlı ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Zeynep Baysal, 18 yıldan beri bakımını üstlendiği zihinsel engelli kardeşi Fatma Çön'ün ihtiyaçlarını karşılıyor.
Zeynep Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Fatma'nın yaklaşık 30 yıl önce nişanlandığını ancak babasının nişanı bozduğunu söyledi.
Nişanın bozulmasının ardından kardeşinin ruh halinin olumsuz etkilendiğini ve 20 yıl boyunca kendisini eve kapattığını belirten Baysal, "Kardeşim eve ve çevreye zarar veriyordu. Babam onu doktora götürdü ancak herhangi bir çözüm bulunamadı. Sonra yürüyememeye başladı" diye konuştu.
Baysal, babası Süleyman ve annesi Hanım'ın hayatını kaybetmesinin ardından kız kardeşine yaklaşık 18 yıldır Karamanlı Barajı havzasında yaptıkları, elektriği olmayan gecekonduda baktığını ifade etti.
Muhabir: Gökmen Yüce