Почетна > Балкан

Балкан друго Вести

На заедничката прес-конференција во српското Претседателство, Могерини рече дека пораката што ја носи не е само билатерална и упатена само на Србија, туку дека е од регионален карактер

Могерини за време на состанокот со црногорскиот премиер Душко Марковиќ рече дека Црна Гора постигна напредок кога станува збор за економијата и јавната администрација, но дека простор за напредок има и во областа на медиумите и владеењето на правото

Премиерот на Хрватска Андреј Пленковиќ го изрази своето очекување дека највисоките политички претставници на Србија, јасно и недвосмислено ќе го осудат актот на Воислав Шешељ над хрватското знаме

Владата на Косово објави дека Државната платформа за финализирање на дијалогот Косово-Србија, обезбедува транспарентност и сеопфатност на процесот и се стреми кон единствена позиција на институциите

Вучиќ на состанокот со претседателот на Парламентарното собрание на НАТО истакна дека воената неутралност на Србија не е препрека за соработка со НАТО, туку е во интерес на јакнење на регионалната стабилност

Дигиталниот самит на Западен Балкан, е дел од Берлинскиот процес и има за цел регионална координација и приближување на регионот до Европа