Почетна > свет

свет друго Вести

Најголемите 10 библиотеки во светот верно чуваат над половина милијарда регистрирани дела - книгите кои се сметаат за заедничка културна меморија, објавени на различни јазици и на различни географски подрачја

„Ирачките воздушни сили ловат терористи и ги бомбардираат надвор од границите за да ја заштитат државата од нивното зло и завера“, изјави Ал Абади по повод годишнината од основањето на Ирачките воздушни сили

Саудиските власти, по синоќешното соборување на дрон во близина на Кралстата палатан во Ријад, денес соопштија дека ентузијастите на дронови треба да добијат дозвола пред да ги користат

Градоначалникот на Мон Сен Мишел, Јан Галтон, изјави дека лицето кое се качило на чамецот викало дека ќе ги убие полицајците, а потоа е донесена одлука за потрага по осомничениот и евакуација на островот

Превртувањето на чамците се случи вчера за време на подготовките за натпреварот во рамките на фестивалот „Дуанву“ на реката Таохуа, соопшти пожарникарската служба на градот Гуејлин