ballina/ faqja kryesore > shëndetësi

shëndetësi Të Tjera Lajmet

Automjeti “Ambulanca Rozë” është sjellë nga Turqia dhe ka profil vetëm për mamografinë dhe paptestin për gratë, ku do të ofrojnë shërbim mjekët nga Turqia në bashkëpunim me mjekët shqiptarë

Këshilltari i Ministrisë së Shëndetësisë i Republikës së Turqisë, Eyüp Gümüş, foli në lidhje me këtë projekt, duke theksuar se në Afrikë ka rreth 33 milionë njerëz që kanë nevojë të operohen nga katarakti

Mjekët turq i kanë ardhur në ndihmë sirianit 4,5 vjeçar Ali Ahmed i cili që prej rreth 2.5 vitesh nuk mund të merrte trajtimin e nevojshëm mjekësor për shkak të presioneve dhe kufizimeve të zbatuara nga organizatat terroriste

Sipas OBSH-së, çdo vit nga 50 mijë deri në 100 mijë gra preken nga fistula obstetrike ndërsa më shumë se 2 milionë gra të reja jetojnë me fistula obstetrike të patrajtuara në Afrikën nën-sahariane