Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.50
BTC/USDT
69,930.00
BIST 100
9,099.13
Dünya

AB: Suriye'de işlenen savaş suçlarının hesabı verilmeli

Avrupa Birliği, Beşşar Esed rejiminin Duma'daki kimyasal silah saldırısından dolayı hesap vermesi gerektiği uyarısında bulundu.

12.04.2018 - Güncelleme : 12.04.2018
AB: Suriye'de işlenen savaş suçlarının hesabı verilmeli

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcülüğünden, Suriye'de Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta'ya yönelik saldırılara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Suriye'de işlenen tüm savaş suçları ve kimyasal silah kullanımı için hesap verilmesi gerektiğini yineliyoruz." ifadesi kullanıldı.

"AB Dışişleri Bakanları toplantısında görüşülecek"

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin üye devletlerle Suriye'deki gelişmelere dair iletişim halinde olduğu belirtilen açıklamada, konunun gelecek hafta yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısında da ele alınacağı kaydedildi.

Esed rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere 7 Nisan'da düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil ölmüştü.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), 4 Nisan'da yayımladığı raporda, Esed rejiminin, Suriye'de iç savaşın başlamasından buna yana 214, Han Şeyhun katliamından sonra da 11 kez kimyasal silah saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Muhabir: Yusuf Hatip

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın