Dünya, Zeytin Dalı Harekatı

Şeran belde merkezi terörden temizlendi

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2878 terörist etkisiz hale getirildi, Afrin'in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köyleri kurtarılarak Şeran belde merkezi teröristlerden temizlendi.

06.03.2018 - Güncelleme : 09.03.2018
Şeran belde merkezi terörden temizlendi

İDLİB/ANKARA - Ekip

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, harekat kapsamında 2878 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Şeran belde merkezi teröristlerden kurtarıldı

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Harabat Çaranlı, Çaranlı, Şirkan, Matinli ve Katmah köylerini terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. 

Böylece Şeran belde merkezi de terörden arındırılmış oldu.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Tall Hamu köyü ile ilçenin kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Matinli ve Katmah köylerini terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor. 

150 bölge kontrol altında

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 4'ü belde merkezi, 120'si köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 150 bölgeyi kontrol altına aldı.

Obüsler terör mevzilerini vurdu

Harekat kapsamında Afrin'in batısında yer alan teröristlere ait mevziler obüs toplarıyla vuruldu. 

Sınır birliklerine yönelik askeri sevkiyat da devam etti. Bölgeye takviye amaçlı gönderilen çok sayıda tank, Hatay'a ulaştı.

PKK'nın karaborsa şeker deposu ele geçirildi

Harekat kapsamında Dunbanlı köyüne giren Türkmen Muntasır Billah Tümeni mensupları, yaptıkları aramada, bir depoda 300 ton toz şeker ele geçirdi. 

Türkmen Muntasır Billah Tümeni Komutanı Firas Paşa, AA muhabirine yaptığı açıklamada PKK'nın Afrin'de şeker karaborsasını yönettiğini, ele geçirilen 300 ton şekerin YPG/PKK'ya ait olduğunu söyledi. 

Ele geçirilen şekerlerin Afrin halkına dağıtılacağını söyleyen Firas Paşa, "Türk Hava Kuvvetlerinin atış desteği yardımıyla Dunballı köyünü özgürleştirdik. Aramada YPG/PKK'ya ait bir depoda 300 ton toz şeker bulduk. Terör örgütü, şekerleri bu ve benzeri depolara yığarak Afrin halkına fahiş fiyatlardan satıyordu. Bu şekerleri gerçek sahibine yani Afrin halkına dağıtmaya başladık. İnşallah Afrinlilerin terör örgütünden gördüğü acıları telafi edeceğiz" dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın