Spor, Futbol

Göztepe, Sipay Bodrum FK'yi 2-0 yendi

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında ev sahibi takımın taraftarlarının cezası nedeniyle izleyemediği maçta Göztepe, Sipay Bodrum FK'yi 2-0 yendi.

Ali Korkmaz  | 31.08.2024 - Güncelleme : 01.09.2024
Göztepe, Sipay Bodrum FK'yi 2-0 yendi Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan / AA

İzmir

Karşılaşmanın ilk dakikasında Djalma Silva'nın sol kanattan yaptığı ortada Solet'in vuruşunda savunma oyuncuları topu kornere gönderdi.

14. dakikada ceza sahası dışı sol çapraz pozisyonda topla buluşan Tijanic'in kaleye gönderdiği topu kaleci Diogo son anda uzaklaştırdı.

16. dakikada Göztepe öne geçti. Sol kanattan Djalma Silva'nın yaptığı ortada ön direk yakınında topa vuran Romulo meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

41. dakikada Göztepe farkı 2'ye çıkardı. Tijanic'in aktardığı pasıyla sol kanatta topla buluşan Djalma Silva, 2 futbolcuyu geçip, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta Celustka'ya da çarpan top ağlara gitti: 2-0.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü Göztepe 2-0 üstün bitirdi.

İkinci yarı

Müsabakanın 55. dakikasında Fredy'nin sağ kanattan yaptığı ortada penaltı noktası yakınında topla buluşan Puscas'ın şutunda kaleci Lis, topu uzaklaştırdı. Cenk'in pasıyla topa tekrar sahip olan Puscas'ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

84. dakikada Doğan'ın ceza sahasından attığı sert şutta kaleci Diogo, topu kornere uzaklaştırdı.

Karşılaşmayı Göztepe 2-0 üstün bitirdi.

Göztepe'den ilk galibiyet

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Sipay Bodrum FK'yi 2-0 mağlup eden Göztepe, ligdeki ilk 3 puanına ulaştı.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ilk yarısını Romulo ve Djlama Silva'nın golleriyle 2-0 önde tamamlayan Göztepe, müsabakayı da bu skorla üstün bitirdi. Göztepe puanını 6'ya çıkarırken, Sipay Bodrum FK 3 puanda kaldı.

Göztepe'de Romulo, bu sezon 2. golüne imza atarken, takımının ilk golünü asistini yapan Djalma Silva sarı-kırmızılı formayla ilk gol sevincini yaşadı. Djalma Silva kapılarını 26 Ocak 2020'de açan Gürsel Aksel Stadı'nda gol atan 50. sarı-kırmızılı futbolcu oldu.

Lige iki sezon aradan sonra tekrar dönen Göztepe ilk 3 hafta sırasıyla Antalyaspor (0-0), Fenerbahçe (2-2) ve Corendon Alanyaspor'la (1-1) berabere kaldıktan sonra ilk galibiyetini Sipay Bodrum FK karşısında aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligden düştüğü 2021-2022 sezonunun son 15 haftası dahil, Süper Lig'de 18 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

Göztepe, ligde 2. haftadaki Fenerbahçe maçı nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası aldığı için Sipay Bodrum FK karşısında taraftar desteğinden mahrum oynadı.

Bu sezon ilk kez mücadele ettiği ligde ilk 2 haftayı puansız kapattıktan sonra geçen hafta Tümosan Konyaspor'u 3-1 mağlup eden Sipay Bodrum FK, İzmir deplasmanından puan çıkaramadı.

Sipay Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir: "Buradan gerekli dersleri çıkarıp, yolumuza devam edeceğiz"

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Göztepe'ye 2-0 yenilen Sipay Bodrum FK'nin teknik direktörü İsmet Taşdemir, "Buradan gerekli dersleri çıkarıp, yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Taşdemir, müsabakadan sonra yaptığı değerlendirmede, kendileri için kötü bir maçın geride kaldığını belirterek, "Özellikle ilk yarı çok uzun süredir böyle bir oyun hatırlamıyorum. Bize yakışmayan, çalıştığımız hiçbir şeyi yapamadığımız dolayısıyla Göztepe'nin çok daha iyi oynadığı, çok istekli olduğu bir ilk yarı oynadık. İkinci yarı oyunu biraz dengelemeye çalıştık. Dengeledik gibi olduk ama belki bulduğumuz pozisyonu golle sonuçlandırabilseydik farklı bir ikinci yarı olabilirdi." dedi.

Özellikle ilk yarıdaki oyunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Taşdemir, "Buradan gerekli dersleri çıkararak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Taşdemir, transfer çalışmalarının devam ettiğini ancak aralarına çok yeni isim katılmayacağını belirterek, "Bizim bir kulüp politikamız var. Bu politika doğrultusunda ilerliyoruz. Daha işin içine girecek genç oyuncularımız var, dolayısıyla 4 maçta 3 mağlubiyet aldık, hemen 3-5 tane transfer yapalım düşüncemiz yok." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.