Spor

Milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, Paris 2024'te "ilk" peşinde

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, altın madalya kazanarak bir ilki başarmak istiyor.

Erkan Tiryaki  | 19.07.2024 - Güncelleme : 19.07.2024
Milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, Paris 2024'te "ilk" peşinde

Ankara

Hatice Kübra'nın sosyal medyada yer alan açıklamasında Tokyo 2020'de bronz madalya aldığını hatırlatarak, "Sporun zirvesi olimpiyatlarda ikinci kez yer almak benim için büyük onur ve mutluluk. İlkiyle arasında pek fark hissetmiyorum. Çok heyecanlıyım. Paris'te emeğimizin karşılığını almak istiyorum." dedi.

Tokyo'da tecrübesiz olmasına ve çok heyecanlanmasına karşın bronz madalya ile döndüğüne dikkati çeken Hatice Kübra, "Paris’te hedefim bu sefer altın madalya alarak Türk bayrağıyla tur atmak. Tüm büyük şampiyonaları madalyayla tamamlamak bazı şeyleri doğru yaptığım anlamına geliyor. Şimdi altın madalya odaklı eksiklerimi tamamlayarak Paris’e hazırlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kadın tekvandocular olarak Paris 2024'e tarih yazmaya gittiklerini vurgulayan Hatice Kübra, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kadınlarda gerçekten güçlü bir takıma sahibiz. Olimpiyata dünya şampiyonu gidiyoruz. Kadınlarda gümüş ve bronz olimpiyat madalyalarımız var. Paris’te altın madalya alacağımıza yürekten inanıyorum. İnşallah hem ben, hem Merve, hem Nafia üçümüz de altın madalya alırız. Ben alamazsam bile takım arkadaşlarımdan birisi alır ve bir ilki gerçekleştiririz diye umuyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.