Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,209.91
ETH/USDT
3,579.10
BTC/USDT
70,621.00
BIST 100
9,038.93
Gündem

'İnşallah Belçika bu yanlış davranışı tekrarlamayacak'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'nın, terör örgütü PKK'nın çadır kurmasına izin vermesiyle ilgili olarak, "İnşallah Belçika bu yanlış davranışı tekrarlamayacak" dedi.

19.03.2016 - Güncelleme : 19.03.2016
'İnşallah Belçika bu yanlış davranışı tekrarlamayacak'

BRÜKSEL 

Belçika yönetimi, terör örgütü PKK'nın Brüksel'deki AB Konseyi binasının arkasında açtığı çadırı kaldırtmadı. Bunun yerine Belçika, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı AB-Türkiye Zirvesi sırasında sökülen terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve pankartların yeniden asılmasına göz yumdu.

"İzin verilmesini kınadık"

Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bozkır, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında canlar verdik. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Böyle bir ortamda PKK terör örgütünün amblemleriyle böyle bir çadırın kurulmasına izin verilmesini üzüntüyle karşıladık ve kınadığımızı, bunun yanlış olduğunu da ifade ettik." dedi.

"PKK'ya kucak açılmasını kabul etmek mümkün değil"

Bozkır, Fransa'nın terörle mücadele çerçevesinde yüzlerce kişiyi tutukladığını ve olağanüstü hallerde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin askıya alınmasını öngeren 15. maddeyi uygulamaya koyduğuna dikkat çekerek, "Terörle mücadeleyi böyle etkin yürüten Avrupa ülkeleri varken, bunun Belçika'da önemsenmemesi, bir şekilde PKK'ya kucak açılmasını kabul etmek mümkün değildir" değerlendirmesini yaptı.

Belçika'dan çadıra "insan hakları" savunması

Bakan Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tepkisi üzerine Belçika Başbakanı'nın çadır meselesini "insan hakları ve düşünce özgürlüğü kapsamına sokma yönünde" bir beyanının olduğunu kaydetti. AB Bakanı, bunun üzerine Davutoğlu'nun, verilen iznin, "Belçika'da DAEŞ'in yaptığı bir saldırı sonrası aynı örgüte ertesi günü pankartlarıyla Brüksel sokaklarında yürüyüş yapmasına izin verilmeyle aynı anlama geldiğini" söylediğini aktardı.

Bozkır, "Başbakanımız, 'Buna izin vermezdiniz. PKK terör örgütüne vermemeliydiniz' şeklinde bir ifade ile karşılık verdi. Sanıyorum mesaj alınmıştır. Ama herhalde Belçika'yla bir müddet daha müzakere ve görüş teatisi yürütme ihtiyacı olacak." diye konuştu.

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın