Почетна > економија

економија друго Вести

Генералниот извршен директор на „Халкбанк“, Билал Суџубаши, се осврна на важноста на банката во македонската економија и долгата 25-годишна традиција на нејзиното постоење во земјата, од кои шест години под брендот на „Халкбанк“

Заев рече дека Македонија и Словенија се пријателски земји кои имаат одлични традиционални односи во сите области, вклучително и во областа на економијата, каде, според него, има голем потенцијал за натамошно унапредување

Во првите три месеци од оваа година остварила извоз од 40,727 милијарди долари, што е за 10,4 отсто повеќе во однос на истиот период минатата година

Турската економија минатата година забележа раст од 7,4 отсто, со што зад себе ги остави земјите членки на Г20, Европската Унија и ОЕЦД