Избор од уредникот

Во рамките на одбележувањето на 102-годишнината од копнената битка на Галиполе, синоќа илјадници лица присуствувааа на бдението, а со првите зраци на зората се одржаа и традиционалните манифестации

Граѓанска акција денес ги повика пратениците кои ќе присуствуваат на седницата да не гласаат, бидејќи како што истакнаа, на тој начин се врши насилство на малцинството над мнозинството

друго

Портпаролот на Пентагон, Џеф Дејвис, на прес-конференција истакна дека на 18 и на 23 април, американските сили извршиле напади на позициите на терористичката организација Ал Каеда на Арапскиот Полуостров (АКАП)