Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,419.00
BIST 100
9,079.97
Politika, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Gülen'in tutuklanması için ABD'ye ikinci yazı gönderdik

Adalet Bakanı Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen'in tutuklanması amacıyla ABD'ye ikinci bir yazı gönderdiklerini bildirdi.

02.08.2016 - Güncelleme : 02.08.2016
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Gülen'in tutuklanması için ABD'ye ikinci yazı gönderdik

TBMM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı için geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk-ABD ilişkileri ve dostluğu bakımından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirten Bozdağ, Gülen'in yargı huzuruna çıkarak adil bir şekilde yargılanması gerektiğini söyledi.

"ABD'ye ikinci bir yazı gönderdik"

Adalet Bakanı Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in "acil yakalanması ve tutuklanması" taleplerini içeren dosyayı ABD'ye gönderdiklerini anımsatarak, "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in tutuklanması amacıyla ABD'ye ikinci bir yazı gönderdik." dedi.

İlk yazının ardından Gülen'in neden acilen tutuklanması gerektiğinin nedenlerinin de yer aldığı ikinci yazıyı ABD'ye gönderdiklerini belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"İlk yazımız üzerine bizden istedikleri bilgileri, 'neden acildir' diye sordukları sorulara yanıt verdik. 'Darbe teşebbüsünde Fetullah Gülen'in parmağının olduğuna ilişkin ciddi iddialar, ifadeler var. O yüzden acilen tutuklanması gerekir, üçüncü ülkeye kaçabilir şeklinde istihbari bilgilerimiz var' diye yazdık, gönderdik."

"Umarım ABD Gülen'i Türkiye'ye iade eder"

ABD'ye ziyaretlerinde de gerçekleştirecekleri görüşmelerde Gülen'in iadesini talep edeceklerini vurgulayan Bozdağ, "Ben umarım ki ABD bu konuda Türkiye'nin lehine, demokrasi ve hukuk devleti olmanın gereklerine uyar ve bu terör örgütü liderini Türkiye'ye iade eder." diye konuştu.

Muhabir: Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın