Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,840.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Allah yolunda şahadet şerbetini içmeye gidiyorum'

Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen polis memuru Velit Bekdaş'ın eşine, "Allah yolunda şahadet şerbetini içmeye gidiyorum" diyerek göreve gittiği öğrenildi.

23.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
'Allah yolunda şahadet şerbetini içmeye gidiyorum'

MARDİN

 Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen polis memuru Velit Bekdaş'ın Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan ailesi taziyeleri kabul ediyor.

Şehit polis memuru Velit Bekdaş'ın (29) ailesi, Midyat Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde taziyeleri kabul ederken, taziye evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Bekdaş'ın eşine, "Şahadet şerbetini içmeye gidiyorum" diyerek göreve gittiği öğrenildi.

Bekdaş'ın babası Abdülkadir Bektaş, AA muhabirine Arapça yaptığı açıklamada, her namaz şehitlik mertebesi için dua ettiğini ama kendisinin değil oğlunun şehitlik mertebesi aldığını söyledi.

Şehit oğlunun 3 ay önce Somali'den görevden geldiğini, Van ve Ağrı'da görev yaptıktan sonra Ankara'ya gittiğini bildiren Bekdaş, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda kendilerini ziyaret etmelerini beklediklerini anlattı.

"Görüşmek nasip kısmet olmadı. Allah onu makamların en yücesine şehitlik mertebesine ulaştırdı, herkese şehitlik nasip olmuyor. Allah'a hamdolsun. Bu Allah'ın bir takdiridir. Onunla gurur duyuyorum. Allah ülkemizi, milletimizi korusun." diyen Bekdaş, oğlunun arkadaşları tarafından çok sevildiğini kaydetti.

Oğlunun evden çıkarken eşine, "Allah yolunda şehadet şerbetini içmeye gidiyorum" dediğini aktaran Bekdaş, "Oğlum şehadet mertebesini istedi ve çok şükür şehit oldu. Ben her farz namazda şehadet mertebesi için dua ediyorum, ama bana verilmedi, oğluma verildi. Onun için üzülmüyorum." dedi.

Yeğeninin "Şehadet şerbetini içmeye gidiyorum" diyerek görevine gittiğini dile getiren Bekdaş'ın amcası Hüseyin Bekdaş, şöyle devam etti:

"Devletimizden memnunuz. Devlet erkanı bizim ile ilgilendiği için çok teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar taziye telgrafları gönderdiler, devletin bütün kurumları bizimle ilgilendiler ve taziyemize geldiler, yanımızda durdular. Bizim bu yanan yüreklerimize bir nebze su serptiler. Devletimiz için şehit vermekten dolayı gururluyuz. Evet ağlarız, hüzünleniriz, gözlerimizden yaş akar, ama Allah'ın dediğini söyleriz. Bunun dışına da çıkmayız. Allah verdi, Allah sevdi ve Allah aldı."

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında F-16 savaş uçağının Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalaması sonucu polis memuru Bekdaş şehit düşmüştü.

Muhabir: Selahattin Erol

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın