Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Bizi hiçbir şekilde yıkamazlar, yıkamayacaklar'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Güler'in ağabeyi, "Hiçbir şekilde yıkamazlar, yıkamayacaklar." dedi.

İsmihan Özgüven  | 20.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
'Bizi hiçbir şekilde yıkamazlar, yıkamayacaklar'

Hatay

HATAY- İSMİHAN ÖZGÜVEN 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in ağabeyi Reşit Güler, Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki babaevinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin özel harekatçı olmayı çok istediğini ama daha görevine doyamadan şehit düştüğünü söyledi.

Kardeşinin Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümü 3'üncü sınıfta okurken akademi sınavına girerek başarılı olduğunu ve aynı anda hem üniversiteyi hem de polis akademisini bitirdiğini belirten Güler, mezuniyetinin ardından girdiği özel harekat sınavını da kazandığını ve 10 ay önce göreve başladığını aktardı.

Güler, kardeşiyle olay akşamı konuştuğunu aktararak, "Olaylar nedeniyle o gece 23.30 gibi kardeşimi aradım, konuştuk. 'İyiyim, merak etmeyin, aramayın, telefonu meşgul etmeyin, çok karışık' dedi. Eşim de yaklaşık 10 dakika sonra kardeşimi aramış, ona da 'İyiyim ben sizi arayacağım' demiş. En son telefonu 23.59'da çevrimiçiydi, sonra iletişim koptu. Televizyonda özel harekata saldırı şehit olduğunda anladım, ama bir umut bekledik."

"İstiyorlarsa görevini bana versinler ben de kardeşim de şehit olmaya hazır"

Kardeşi Gülşah Güler'in 3 bin kişi arasından 30'uncu olarak Özel Harekatı bitirdiğini ve istediği yere komiser atamasının yapılabileceğini belirten ağabey Güler, şöyle devam etti:

"İstemedi. 'Özel harekatçı olacağım, vatanımı, milletimi savunacağım' dedi. Hayalleri, planları vardı, doyamadı. Hiçbir şekilde yıkamazlar, yıkamayacaklar, 4 kardeşiz, ben de diğer kardeşlerimin de canı feda olsun, hiçbir zaman boynumuzu bükmüyoruz. Gerekirse görevini bana verin, aynı şekilde biz de korkmayız, savaşırız.

Hiç üzülmüyoruz, mutluyuz, huzurluyuz, tek üzüldüğümüz şey, onu çok özlüyoruz. Kimse vatanını, milletini bırakmasın. Kimse evinde uyurken, 'Ben nasıl rahat uyuyorum, benim için kimler görevde, kimler ne şartta çalışıyor?' desin. Çeken biliyor, yaşayan biliyor. Kardeşim, bir ay Sur'a gitti özel harekatçı olarak. Bir ay orada görev yaptı, uyku uyumadık ama 'Gitme, yapma' demedik. O gitmezse, ben gitmezsem kimse burada yaşayamaz, Türkiye diye bir şey de olmaz. Çok şükür biz varız. Türkiye var, vatanımız, milletimiz var kimse bunu değiştiremez, elimizden alamaz. Hiçbir şekilde bırakmayız, biz bayrağımızı bırakacak insanlar değiliz. İstiyorlarsa görevini bana versinler ben de kardeşim de şehit olmaya hazır. Herkes böyle düşünsün. Çok ağladık ama çok şükür rahatız. Arkasından dua ediyoruz. Biliyoruz ölmedi, belki şu an beni dinliyordur, söylediklerimden dolayı gururlanıyordur."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın