Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.30
BTC/USDT
70,580.00
BIST 100
9,088.70
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Darbeden haberi yokken şehitlik namazı kıldı, 4 saat sonra şehit oldu'

FETÖ'nün Boğaziçi Köprüsü'nde şehit ettiği Çetin Can'ın eşi Fatma Can, "Eşim darbeden haberi yokken şehitlik için namaz kıldı. Darbeyi öğrenince dışarıya çıktı, 4 saat sonra şehit oldu" dedi.

Etem Geylan  | 11.08.2016 - Güncelleme : 12.08.2016
'Darbeden haberi yokken şehitlik namazı kıldı, 4 saat sonra şehit oldu'

Istanbul

İSTANBUL - Etem Geylan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ailesini ziyaret ettiği, 38 yaşında hayatını kaybeden ve dizi setlerinde ışık şefliği yapan Çetin Can'ın yakınları, metanetlerini koruyor. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Boğaziçi Köprüsü'nde şehit ettiği Çetin Can'ın eşi Fatma Can, 15 Temmuz akşamı, henüz darbe girişiminden haberleri yokken eşinin "Şevval ayında kılınan şehitlik namazı"nı bir sohbette öğrendiğini, bunun üzerine evde şehitlik namazı kıldığını, kendisine de bu namazı kılmayı tavsiye ettiğini söyledi.

Namazın ardından akşam televizyondan haberleri izlediklerini ve darbe girişimini öğrendiklerini aktaran Fatma Can, şöyle devam etti:

"Eşim gitmeye hazırlanırken ben ona 'Sen bensiz nereye gidiyorsun' dedim. 'Hadi hazırlan' dedi bana o zaman. Ben de hazırlandım, çıktık. Köprüye doğru gittik. Köprüye gittiğimizde, orada bekleyen insanlar vardı. Köprüye girer girmez, tank üzerimize 2 kez ateş açtı. Biz siper aldık, daha sonra tank gidince yürümeye devam ettik. Köprüde büyük bir otobüsün durduğu bir nokta vardı. Orası çok kalabalıktı. Orada bir süre durduk, bekledik. İlerleyemeyince ne yapalım diye düşündük. Çetin de yan şeride geçmemizi istedi. Yan şeride geçince keskin nişancı diye tahmin ediyorum, açık bir hedef olduk ve orada vuruldu."

Çetin Can'ın şehit olmasını Allah'ın hikmeti olarak değerlendirdiklerini aktaran Fatma Can, "Çetin o namazı kıldıktan 4 saat sonra şehit oldu. Haberi yoktu. Veren Allah, alan Allah" diye konuştu.

Fatma Can, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da kendilerini ziyaret ettiği için şükran borçlu olduklarını kaydederek, "Allah razı olsun kendisinden" dedi.

Kendisine daha önce "Ben ölürsem mezarıma meyve veren bir ağaç dik" dediğini kaydeden Can, Çetin Can'ın bu dileğini mezarının başına erik ağacı dikerek gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın