Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Merkezde bulunan 88 kişinin ilişiği kesildi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görevden alınan 2 büyükelçi dahil olmak üzere, merkezde bulunan 88 kişinin ilişiğinin kesildiğini söyledi.

28.07.2016 - Güncelleme : 28.07.2016
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Merkezde bulunan 88 kişinin ilişiği kesildi

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, emniyet ve ilgili kurumlardan aldıkları bilgiler doğrultusunda Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) mücadele çerçevesinde çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığından 88 kişinin ilişiğinin kesildiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu hainlerin devletin sistemine sızmaması gerektiğini vurguladı. 

Bakan Çavuşoğlu, "Biz her türlü adımı titizlikle atıyoruz. Bir komisyon oluşturduk. Bu çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde yine bakanlığımızda öyle görünüyor ki ilişiği kesilecek kişiler de var. 88 kişinin içinde bu 2 büyükelçi de var. Birkaç tane büyükelçiyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İlaveten almamız gereken bilgiler var." diye konuştu.

Bakanlıktaki bazı FETÖ mensuplarının yurt dışına kaçma girişiminde bulunduğunu da bildiren Bakan Çavuşoğlu, FETÖ soruşturması nedeniyle Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğundaki bir görevlinin Japonya'ya kaçtığını ifade etti.

"Şimdi hesap zamanı"

Darbe girişiminde bulunanlara karşı mücadelenin devam ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Şimdi hesap zamanı. İnşallah bunların da hukuk çerçevesinde hesabı sorulacaktır. Zaten tüm işlemler devam ediyor, bir taraftan yargı, bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor." şeklinde konuştu.

"Böyle bir tehditin varlığını kabullenemediler"

Özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra gerek AB gerekse diğer uluslararası örgütlere ve FETÖ'nün yapılandığı ülkelere listeler vererek söz konusu terör örgütünü anlattıklarını anımsatan Çavuşoğlu, "Özellikle Avrupalı dostlarımız hiçbir zaman bu varlığı kabul etmek istemediler. Yani maalesef böyle bir tehditin varlığını kabullenemediler, kabullenmek istemediler, şimdi onların da yüzüne vuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupalıların basın ve ifade özgürlüğünü bahane ederek Türkiye'yi eleştirmesine tepki gösteren Çavuşoğlu, haklarında işlem yapılan gazetecilerin ifade özgürlüğünden değil, başkaları hakkında sahte delil üretmekten soruşturma geçirdiklerine dikkat çekti. Çavuşoğlu, "Dolayısıyla gazeteci kimliğiyle al istediğin suçu işle, böyle bir şey kabul edilebilir mi? Şimdi de darbe girişimi içindeler. Bunu gazetecilikle anlatmak gaflet demektir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.