Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Reis bizi çağırıyor anne, şehit olmaya gidiyorum'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında vurularak şehit olan Murat Akdemir'in babası, "Darbe girişimi akşamı oğlum 'Reis bizi çağırıyor anne, şehit olmaya gidiyorum' diyerek evden çıktı." dedi.

02.08.2016 - Güncelleme : 03.08.2016
'Reis bizi çağırıyor anne, şehit olmaya gidiyorum' Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında vurulan Murat Akdemir (fotoğrafta), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Istanbul

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çengelköy'de vurularak şehit olan Murat Akdemir'in babası İsmail Akdemir, "Darbe girişiminin olduğu akşam dışarı çıkmak isteyen oğluma annesi gitmemesi için yalvardı. Ama oğlum 'Reis bizi çağırıyor anne, şehit olmaya gidiyorum' diyerek evden çıktı." dedi.

Anadoluhisarı'nda lokanta işleten ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi esnasında 27 yaşındaki oğlu şehit düşen İsmail Akdemir, o gece yaşananları AA muhabirine anlattı.

Akdemir, akşam saatlerinde evde eşiyle oturduğunu, alt katta oturan evli ve 1 çocuk babası oğlu Murat'ın yanlarına gelerek, darbe girişimini engellemek için sokağa çıkmak istediğini söyledi. Annesinin gitmemesi için oğluna yalvardığını kaydeden Akdemir, "Ama oğlum 'Reis bizi çağırıyor anne, şehit olmaya gidiyorum' diyerek evden çıktı" şeklinde konuştu.

"Komutanlarının ateş emri vermesiyle askerler ateş açmış"

Oğlunun arkadaşlarıyla birlikte Çengelköy'de bir kavşakta toplandığını, buraya 10-15 kişilik bir asker grubunun geldiğini öğrendiğini aktaran Akdemir, şöyle devam etti:

"Bu askerlerin arasında subay veya astsubay yokmuş. Daha sonra başlarında rütbelilerin bulunduğu 30-40 kişilik asker grubu daha gelmiş kavşağa. Bu subaylardan birinin de Kuleli Askeri Lisesi Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Karapekmez olduğunu öğrendik sonradan. Albay Karapekmez oğluma ve arkadaşlarına dağılmaları için bağırmış, yoldan geçen arabaların camlarına tüfeğin dipçiğiyle vurup kırmış. Çevredekilere ateş açmış. Oğlum, albayın yanına gidip konuşmak istemiş. Albay da 'sakal bırakıp bira içip artistlik yapmayın' demiş. Kavşağın ilerisinde askerlerin barikat kurduğunu gören oğlum ve arkadaşları duvarın arkasına gizlenmişler. Komutanlarının ateş emri vermesiyle askerler ateş açmış, halkı taramaya başlamışlar. Vatandaşlardan bazıları vurulup yere düşmüş. Oğlum da bu sırada vurulmuş."

"Oğlum vurulduğu anda onunla telefonla görüşüyordum"

Oğlunun vurulduğu anı anlatırken gözleri dolan İsmail Akdemir, "Annesi ve ben merak ediyorduk. Oğlumu cep telefonundan aradım. Telefonu açınca 'çabuk eve gel oğlum' diye bağırdım. Bu sırada Murat 'Ah' diye bağırdı. Vurulduğunu anladım. Yani oğlum vurulduğu anda onunla telefonla görüşüyordum." ifadesinde bulundu.

Hastaneye gittiklerinde oğlunun ameliyatta olduğunu öğrendiklerini belirten Akdemir, bir süre sonra da şehit haberini aldıklarını ifade etti.

"Albay, tüfeğinin mermisi bitince, yanındaki askerin tüfeğini alıp ateş etmeye devam etmiş"

Oğlu Murat'ın yanındaki arkadaşlarından darbe girişimi sırasında yaşananları dinlediğini ve çektikleri cep telefonu görüntülerini topladığını dile getiren Akdemir, şunları söyledi:

"Arkadaşları, oğlumun albay rütbeli bir asker tarafından vurulduğunu söylediler. Bu albay, tüfeğinin mermisi bitince, yanındaki askerin tüfeğini alıp vatandaşlara ateş etmeye devam etmiş. Oğlumun arkadaşlarını alıp emniyete gittim. Buradaki polislere, oğlumun arkadaşlarının çektiği yaklaşık 30 adet cep telefonu görüntüsünü verdik. Oğlumun arkadaşları, Murat'a ateş eden kişiyi de gösterdiler polislere. Bu kişi, Kuleli Askeri Lisesi Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Karapekmez imiş ve tutuklanmış. Karapekmez'den şikayetçi olduk."

Muhabir: Muhammed Gencebay Gür

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.