Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.40
BTC/USDT
69,940.00
BIST 100
9,096.03
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Saç telimi, saatimi, elbise parçamı saklıyordu'

Özel Harekat Daire Başkanlığına atılan bombalar sonucu şehit olan polis Ferhat Koç'un 31 Temmuz'da düğün yapacağı nişanlısı Gizem Koç, nişanlısının fotoğraflarını bir an olsun yanından ayırmıyor.

05.08.2016 - Güncelleme : 06.08.2016
'Saç telimi, saatimi, elbise parçamı saklıyordu'

BURSA-Harun Kaymaz

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığına atılan bombalar sonucu şehit olan polis memuru Ferhat Koç'un 31 Temmuz'da düğün yapacağı nişanlısı Gizem Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nişanlısıyla aralarındaki aşkın, sevginin kelimelerle anlatılamayacak kadar tarifsiz olduğunu ve 15 Temmuz gecesinin, çok sevdiği Ferhat ile kendisini ayırdığını söyledi.

Darbe girişiminin olduğu geceyi anlatırken gözyaşlarına boğulan Koç, şehidin, Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği Bölümünü bitirdikten sonra atanamadığı için polislik mesleğini seçtiğini anlattı.

Nişanlısının ilk önce Başbakanlık Ulaştırma Biriminde görev yaptığını dile getiren Koç, ardından Havacılık Daire Başkanlığının sınavlarını kazanarak, uçuş ekibinde çalışmaya başladığını aktardı.

Gelinlik provasını kendi istediği nöbet nedeniyle iptal etti

2012'de bir arkadaşının düğününde gönlünü kaptırdığı şehit polis memuru Ferhat Koç ile 15 Temmuz akşamı gelinlik provaları olduğunu ifade eden Gizem Koç, çevresinde merhamet ve cömertliğiyle tanınan nişanlısının, o gece ısrarla nöbet tutmak istediğini vurguladı.

Koç, cuma akşamı gelinliğini almayı planladıklarını, 20.00'de randevuları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Onu iptal etmemi istedi, ben de 'nöbet yazdırma ertelemeyelim' dedim. Çorum'da Hitit Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazanmıştı ve sık sık oraya gidiyordu. O yüzden 'tutmam gerekiyor, onlar bana o kadar yardımcı oldular okula giderken, bunun karşılığında bırak bugün nöbet tutayım' dedi. Ben de gelinlik ve damatlık randevusunu cumartesiye aldım. Gece 23.00'e doğru mesaj attım, iletildiğini gördüm. Tekrar aradım, 'hayatım darbe var diyorlar'' dedim. 'Evet burası da karıştı, şu anda lamba arıyorum' dedi. Normalde telefonu kapatırdı, kapatmadı. Elektrik olmadığı aklıma gelmedi, nedenini de soramadım. Tüm sesleri duydum, daha sonra ona 'siz uçacak mısınız?' diye sordum. Kendisi bana 'F16'lar varken biz uçamayız, sadece helikopteri hazırlıyoruz.' diye cevap verdi. Korktuğumu söyleyince de bana 'Merak etme hayatım seni çok seviyorum' dedi ve kapattı. 23.08'de aradığımda o saatte şehit olmuş. 22 Temmuz'da Bursa'da, 31 Temmuz'da Ankara'da düğünümüz olacaktı.''

"Melek gibiydi, uçtu gitti"

Sınıf öğretmenliği görevi için Hakkari'nin Yüksekova ilçesine tayini çıktığında nişanlısının çok tedirgin olduğunu dile getiren Koç, ''Yanıma fazla gelemeyecek diye çok üzüldü. Aşkı, sevgisi bambaşkaydı. Saç telimden saatime, kopan elbisemin parçasından küpeme, her şeyimi saklıyordu. Bizim aşkımız şimdiki aşklar gibi değildi, onun sevgisinden korkuyordum. Helikopter polisiydi zaten, uçmayı çok seviyordu. Melek gibiydi, girdi hayatımıza ve uçtu gitti.'' dedi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın