Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,531.20
BTC/USDT
69,742.00
BIST 100
9,087.06
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Şehidin ismi Niğde'nin en büyük meydanında yaşatılacak

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Ömer Halisdemir'in adı, Niğde'nin en büyük meydanına verilecek.

19.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Şehidin ismi Niğde'nin en büyük meydanında yaşatılacak

NİĞDE

Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Niğde'nin en büyük meydanında yaşatılacak.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 5 Ağustos'taki belediye meclisi toplantısında alınacak kararla, kentin en büyük meydanına "Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı" isminin verileceğini bildirdi.

Darbe girişiminin başarısız olmasında büyük pay sahibi bulunan Niğdeli şehit Halisdemir'in isminin asla unutulmayacağını ve nesilden nesile bir destan olarak anılacağını belirten Akdoğan, "Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığındaki nöbetinde, darbeci komutanı vurduktan sonra şehit olmuştu.

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın