Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.00
BTC/USDT
70,232.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Şehit Kantarcı'nın kahramanlığı türküyle anlatılacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde Çengelköy'de şehit edilen Halil Kantarcı'nın kahramanlığı, sanatçı Arif Nazım'ın seslendirdiği "Aslan Be Halil Kantarcı" türküsüyle yaşatılacak.

Saliha Özdemir  | 12.08.2016 - Güncelleme : 12.08.2016
Şehit Kantarcı'nın kahramanlığı türküyle anlatılacak FETÖ'nün darbe girişiminde Çengelköy'de şehit olan Halil Kantarcı için uyarlanan "Aslan Be Halil Kantarcı" türküsünü seslendiren sanatçı Arif Nazım, açıklamalarda bulundu. AA/Yasin Aras

Istanbul

İSTANBUL - Saliha Özdemir

Sanatçı Arif Nazım, FETÖ'nün darbe girişiminde Çengelköy'de şehit olan Halil Kantarcı için uyarlanan "Aslan Be Halil Kantarcı" türküsünü seslendirdi.

"Kahpe uzaktan atar, meydanda Halil'im yatar/Sanma yiğitler biter, aslan be Halil Kantarcı/Kapkara saçlarına, kan düşmüş uçlarına/Bedir'den dostlarına seslen be Halil Kantarcı." sözleriyle başlayan ve sanatçı Arif Nazım'ın seslendirdiği "Aslan Be Halil Kantarcı" türküsünde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Çengelköy'de şehit edilen Halil Kantarcı'nın kahramanlığı anlatılıyor.

Musa Eroğlu'nun "Halil İbrahim" türküsünün müziğiyle, Naif Kelmendi'nin yazdığı sözlerle şehit Halil Kantarcı'ya uyarlanan türküyü seslendiren sanatçı Nazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Halil Kantarcı için uyarlanan türküyü seslendirmesi için Taha Ün'den teklif aldığını söyledi.

Nazım, şunları anlattı: 

"Taha kardeşimiz aradı 'Bir söz yazdık, bilinen de bir türküye uyarlamak istiyoruz, okur musun?" diyerek sözleri yolladı, sözleri görünce 'Halil İbrahim' türküsüne uyarlanacağını anladım tabii. Fakat ben o türkü formatta eseri daha önce sanat hayatımda hiç okumadım. Taha'ya 'Biraz tedirginim' dedim, okuyamayabilirim neticede, ben tarzım itibarıyla sahnede bazen türkü söylüyorum. Fakat hamdolsun cenabı Allah'ta yardım etti, beğenilen bir şey çıktı."

"Halil'in hayatı çok hüzünlü"

Türküyü seslendirmek için stüdyoya girdiğinde, yönetmen Osman Doğan'ın şehit Kantarcı hakkında kendisine bilgi verdiğini aktaran Nazım, şu düşüncelerini paylaştı:

"Kantarcı'nın 28 Şubat sürecinde, 14-15 yaşlarında bir çocukken cezaevine girdiğini duydum ve sadece cübbesinden, sakalından dolayı cezaeviyle tanıştığını öğrendim. Bu tabiri caizse beni iyice yıktı. Yani bir çocuğa bu muamele nasıl yapılır? Hayatı çok hüzünlü. Cezaevinden çıkıyor ailesiyle 2-3 yıl geçiriyor ve sonra şehit oluyor. Bu çok hicran verici, yaralayıcı."

Nazım, şehitlerin ulaştığı makam dolayısıyla onlar için büyük üzüntü duymadığını, geride kalan aileler için üzüldüğünü ve sabır dilediğini vurguladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.