Dolar
32.32
Euro
34.89
Altın
2,214.47
ETH/USDT
3,602.80
BTC/USDT
71,458.00
BIST 100
9,048.67
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Vakıf üyelerini de darbeye karşı seferber etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İBB önünde şehit edilen 52 yaşındaki Pala'nın kardeşi Ömer Pala, ağabeyinin darbe girişiminin yaşandığı gece, başkanı olduğu Fatih Haydar Vakfının üyelerini de darbeye karşı sokağa çağırdı.

14.08.2016 - Güncelleme : 14.08.2016
Vakıf üyelerini de darbeye karşı seferber etti

İSTANBUL - Hikmet Faruk Başer

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini duyduktan sonra eşi ve çocuklarıyla helalleşerek sokağa çıkan 52 yaşındaki Erkan Pala, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde kalkışmacı askerlere karşı mücadele ederken şehit oldu.

Erkan Pala'nın kardeşi Ömer Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini televizyondan öğrendiklerini ve ağabeyiyle cep telefonu üzerinden iletişim kurduklarını söyledi.

Fatih Haydar Vakfı Başkanı olan ağabeyinin, vakfın üyelerinin de yer aldığı mesajlaşma grubundan sürekli yazarak üyeleri darbe girişimine karşı sokağa çağırdığını belirten Pala, şunları anlattı:

"Ağabeyim 'Gerektiğinde direnişe geçeriz, korkumuz yok. Tankın önünde de mi duramayacaksınız, taş da mı atamayacaksınız?' gibi mesajlar atarak başkanı olduğu Fatih Haydar Vakfı üyelerini de mücadeleye çağırıyordu. Sonra mücadeleye gitmiş. 'Asla dönmek yok.' O şuur içerisindeydi. Çocuklarını Vatan Caddesi'nde bırakıp, kendisi Saraçhane'ye gitmiş. Hanımı haber alamayınca merak etmiş. Saat 02.30'da ondan haber alabiliyorduk. Sonra haber alamadık. Sabahleyin onu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulduk.''

''Rahmetli 'Bunlar sıkıntılı, iyi insan değil' derdi''

Pala, ağabeyinin son 25 yılını İslami araştırmalar yaparak geçirdiğini ve kendilerine örnek olduğunu vurguladı.

Kendisini çok geliştiren ağabeyinin bildiklerini de çevresine anlattığını ve çocuklara ders verdiğini aktaran Pala, şöyle devam etti:

"Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı, hepimizi öldüreceklerdi. Bu kadar kalkan uçak boşuna değildi. Her tarafı bombaladılar, tanklar arabaları eziyordu. Aralarında bazıları teslim olmasa şehit sayısı artabilirdi. Bu darbe değil, ülkeyi işgal edecekler, karıştıracaklardı. Daha önce darbe gördüm. İnsanlara hiç silah sıkılmadı, ne bomba atıldı ne de başka bir şey atıldı. Ama hepimiz uyandık. Rahmetli bu konuda çok söylerdi, 'Bunlar sıkıntılı, iyi insan değil' diye. Biz bazen savunmaya geçiyorduk 'Bunlar Müslüman' diye. Ama hiçbir zaman bu yapıyı tavsiye etmiyordu, uzak duruyordu. Haklıymış da.''

''Mermiyi göğsünde güle çevirdi''

Otuz yıllık arkadaşı Sabri Soysal da Erkan Pala'nın uzun yıllar İslami mücadelenin içerisinde olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin ilk anında Pala'nın çağrısını gördüğünü dile getiren Soysal,''Rabbim ona şehit olmayı nasip etti. Her şehit olmak isteyen şehit olmuyor. Bu nasip meselesi. O gece bunu birçok insan istedi ama Rabbim bazılarına nasip etti. Erkan kardeşim de şehit oldu. Erkan zalimlere dur demek mazlumların yanında olmak için arkasına bakmadan en önde gitti. Sonradan aldığımız haberlerde vurulma anına şahit olanlar var. Oradaki askerlere ellerini açarak 'Ne yapıyorsunuz, ne ateş ediyorsunuz.' gibi sözler söylerken vurulmuş. O gün mermiyi göğsünde güle çevirdi şehidimiz.''diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.