Dolar
32.34
Euro
35.13
Altın
2,156.09
ETH/USDT
3,337.30
BTC/USDT
64,310.00
BIST 100
8,744.68
Teknoloji

ANKA'lar her hava koşulunda gözetleyecek

Gece, gündüz, yağmur, kar ve sis gibi olumsuz hava koşullarında, bulut üstünden de keşif gözetleme yeteneğine sahip SARPER faydalı yük sisteminin ANKA Blok B uçağına entegrasyonu başarıyla tamamlandı.

31.10.2016 - Güncelleme : 01.11.2016
ANKA'lar her hava koşulunda gözetleyecek

ANKARA

Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) hayata geçirdiği; gece, gündüz, yağmur, kar ve sis gibi olumsuz hava koşullarında, bulut üstünden de keşif gözetleme yeteneğine sahip SARPER faydalı yük sisteminin ANKA Blok B uçağına entegrasyonu başarıyla tamamlandı.

SSM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ANKA Blok B Sistemi kabulleri Sivrihisar Hava Meydan Komutanlığında SSM kabul heyeti öncülüğünde başarıyla icra edildi.

Söz konusu proje ile savunma sanayisinin kabiliyet alanlarına milli imkanlarla orta irtifada geniş harekat çapında görev yaparak uzun süre havada kalan MALE sınıfı İHA sistemleri eklenirken, Türkiye MALE İHA üreten paydaşlar arasında yerini aldı.

Öte yandan, bahse konu sistemin geliştirilmesi ile SSM'nin başlatmış ve hayata geçirmiş olduğu; gece, gündüz, yağmur, kar ve sis gibi olumsuz hava koşullarında, bulut üstünden dahi keşif gözetleme yeteneğine sahip SARPER faydalı yük sisteminin Blok B uçağına entegrasyonu başarıyla tamamlandı.

Bu kapsamda insansız hava araçlarının keşif gözetleme faaliyetlerinde görev yapma kabiliyetini kısıtlayan bulutlanma probleminin bu faydalı yükün entegrasyonu ile büyük ölçüde ortadan kalkacağı değerlendiriliyor.

Muhabir: Necip Fazil Çelik, İbrahim Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın