Dünya, Müslümanların kırmızı çizgisi Kudüs

ABD Başkanı Trump, Abbas ile Kudüs'ü konuştu

ABD Başkanı Trump, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini ifade etti.

Eshat Fırat  | 05.12.2017 - Güncelleme : 06.12.2017
ABD Başkanı Trump, Abbas ile Kudüs'ü konuştu

Ramallah

RAMALLAH

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetinde olduğunu söyledi.

Trump ile Abbas arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklamayı Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne yaptı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer verilen açıklamaya göre, Trump, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefon görüşmesinde, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini ifade etti.

Açıklamada, Abbas'ın, Trump'ı bu yönde atacağı bir adımın barış sürecine zarar vereceği, bölgesel ve evrensel güvenliği ve istikrarı tehlikeye atacağı yönünde uyardığı kaydedildi.

Ebu Rudeyne açıklamasında, "Başkan Abbas bir kez daha Arap Barış Planı ve uluslararası kararlara göre başkenti Doğu Kudüs'süz bir Filistin devletinin olamayacağı yönündeki açık tavrını dile getirdi." ifadesini kullandı.

Netanyahu ve Kral Abdullah ile görüşme

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ürdün Kralı Abdullah ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda Kudüs konusunu görüştüğü bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Trump, Kral Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini ifade etti.

Görüşmede Ürdün Kralı'nın, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını gerçekleştirecek kapsamlı çözüm çerçevesinin dışında herhangi bir karar alınmasına dair tehlikeler konusunda uyarıda bulunduğu ve "Kudüs'ün bölgede ve dünyada barış ile istikrarın anahtarı" olduğunu vurguladığı belirtildi.

Böyle bir kararın Ortadoğu'nun güvenliği ve istikrarı üzerinde tehlikeli yansımaları olacağına dikkati çeken Kral Abdullah, bu durumun Müslümanlar ve Hristiyanların duygularını tahrik edeceğini ve ABD yönetiminin barış sürecini devam ettirme gayretlerini zayıflatacağını dile getirdi.

Muhabir: Eshat Fırat,Said İbicioğlu,Laith Joneidi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın