Dünya

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan: Trump'ın sözleri ABD'nin savunduğu bir şey değil

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan, Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Trump'ın, Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik sözlerinin, ABD'nin savunduğu değerleri yansıtmadığını söyledi.

08.12.2015 - Güncelleme : 08.12.2015
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan: Trump'ın sözleri ABD'nin savunduğu bir şey değil

WASHINGTON

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Donald Trump'ın Müslümanlara yönelik sözlerine sert tepki göstererek, bu sözlerin Cumhuriyetçi Parti'nin ve ABD'nin savunduğu değerleri yansıtmadığını söyledi.

Cumhuriyetçi Partili Ryan, gazetecilere açıklamasında, normalde başkanlık yarışıyla ilgili bir yorumda bulunmamayı tercih ettiğini, ancak bir istisna yapacağını belirterek, "Din özgürlüğü temel bir anayasal prensiptir. (Trump'ın sözleri) Bu muhafazakarlık değil. Dün önerilen, bu partinin ve daha önemlisi bu ülkenin savunduğu bir şey değil" dedi.

ABD'de çok sayıda Müslüman'ın orduda hizmet verdiğine ve Kongre'de görev yaptığına dikkati çeken Ryan, "Onların çok büyük çoğunluğu, çoğulculuğa, özgürlüklere, demokrasiye ve bireysel haklara inanan barışçıl insanlar" diye konuştu.

Trump, seçim kampanyası kapsamında dün yaptığı bir açıklamada, göçmen ya da turist olarak ABD'ye gelmek isteyen Müslümanların ülkeye alınmamasını istemişti.

Muhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.