Dolar
32.38
Euro
34.94
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,889.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

ABD'de yaşayan Türklerden Büyükelçi Kılıç'a destek kampanyası

Türk-Amerikan toplumu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç'a destek olmak ve PKK/PYD yandaşlarının Kılıç aleyhinde başlattığı karalama kampanyasına "dur" demek için mektup kampanyası başlattı.

24.05.2017 - Güncelleme : 24.05.2017
ABD'de yaşayan Türklerden Büyükelçi Kılıç'a destek kampanyası

WASHINGTON

ABD'de yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Mayıs'taki Washington ziyaretinde yaşanan olayların ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'a destek olmak ve terör örgütü PKK/PYD yandaşlarının Kılıç aleyhinde başlattığı karalama kampanyasına "dur" demek için Cumhuriyetçi Senatör John McCain'e gönderilmek üzere bir mektup kampanyası başlattı.

Türk-Amerikan toplumu üyeleri tarafından Senatör McCain'in ofislerine gönderilecek mektupla geçen hafta salı günü yaşananların tüm boyutlarıyla bir kez daha anlatılması hedefleniyor.

McCain'e "hayal kırıklığı" vurgusu

Mektup, olayların ardından Büyükelçi Kılıç aleyhine çıkış yapan McCain'e hitaben, "Sizi, ABD müttefiki Türkiye'de terör eylemleri düzenleyen bir örgütün taraftarlarıyla aynı safta görmek büyük hayal kırıklığı oldu." ifadesiyle başlıyor.

Olayların nasıl başladığı, ABD polisinin nasıl zayıf ve yetersiz kaldığı ve PKK yanlılarının şiddet ve tahriklerine dikkat çekilen mektupta, terör örgütü PKK'nın tarihi arka planına da vurgu yapıldı.

Bir terör örgütünün yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fazlasıyla yaklaşmalarına izin verilmesinin ayrı bir güvenlik sorunu olduğuna dikkat çekilen mektupta, Büyükelçi Kılıç'ın olayların büyümemesi için gösterdiği çabaya ve Washington DC polisinin yetersizliğine işaret edildi.

Mektubun sonunda, McCain'in olayların ardından takındığı tavır ve yaptığı açıklamaları gözden geçirmesinin temenni edildiği, yaşananların tamamına bakarak yeniden daha sağlıklı bir değerlendirme yapmasının talep edildiği belirtildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde 16 Mayıs'ta toplanan PKK yandaşları izinsiz gösteri ve taşkınlık yapmış, olaylar sonucu biri PKK sempatizanı, diğeri Türk iki kişi tutuklanmıştı.

Kılıç'tan olaylara ilişkin açıklama

Büyükelçi Kılıç, geçen pazartesi günü Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerika-Türkiye Konseyi (ATC) iş birliğiyle düzenlenen ABD-Türkiye İlişkileri 36. Yıllık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, şunları kaydetmişti:

"Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığı yönünde suçlamalar var. İfade özgürlüğü ve terörizmle, teröristlerle dayanışma içinde olmayı ifade etmek arasında büyük bir fark var. Bu ikisi arasında ciddi bir fark var. Özellikle Beyaz Saray önünde gösteriler sırasında grupları birbirinden uzak tutarak olayları kontrol eden ABD Dışişleri Bakanlığı Gizli Servisine minnettarım ama ABD tarafından 'terör örgütü' olarak tanımlanan PKK'nın sözde liderinin fotoğraflarını ve arkadaşlarını Washington sokaklarında görmek hayal kırıklığıydı. Bu, terörizmle dayanışma içerisinde olmaktır. Biz bunu ifade özgürlüğü olarak görmüyoruz."

Shannon'dan Kılıç'a teşekkür

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Thomas Shannon da aynı oturumdaki konuşmasında Büyükelçi Serdar Kılıç'a teşekkür ederek, "BüyükeIçi Kılıç'a yaptığı işten dolayı, kavgayı durdurduğu, tansiyonu düşürdüğü için teşekkür ederim." ifadesini kullanmıştı.

Muhabir: Hakan Çopur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın